Laster Arrangementer

Film: The man who fell to earth

The man who fell to earth – science fiction-klassikeren med David Bowie i hovedrollen

Nicolas Roegs science fictionklassiker med David Bowie i hovedrollen er en halvveis skjult perle. Filmen er basert på romanen av Walter Tevis fra 1963 med samme navn.

Vises
TOR 23. FEB KL. 18:00

TIR 28. FEB KL. 20:00

Et romvesen (Bowie) ankommer til jorden med håp om å redde sin egen katastroferammede planet. Han lander i en innsjø i New Mexico og kommer seg til nærmeste by, hvor han begynner å kalle seg Thomas Jerome Newton, og legger seg etter hvert opp en formue i kontanter ved å selge gullringer. Han oppsøker en advokat, og viser ham ni patenter som kan revolusjonere den kommunikasjonstekniske industrien på jordkloden. Sammen danner de «Newton’s World Enterprises Corp», men det er ugler i mosen …

I 2022 kom det en TV-serie med samme navn, som fungerer som en oppfølger til filmen 46 år senere. De bruker arkivbilder fra filmen. og Newton er fortsatt en rollefigur. The Man Who Fell to Earth har fått kultstatus takket være dens surrealistiske fotografering og at det er Bowies første filmrolle. Dette er ikke bare en av Roegs beste filmer, men et viktig science fiction-verk.

The Man Who Fell to Earth. Regi: Nicolas Roeg. Storbritannia, 1976. Språk: engelsk. Tekst: norsk. Aldersgrense: 15 år. Format: DCP. 2t 19min.