Laster Arrangementer

Film: Sword art online progressive: Aria of a starless night

De beste filmene – i den beste lille kinosalen – Cinemateket på USF Verftet

Den 6. november 2022 lanseres verdens første VR-MMORPG, Sword Art Online. Men spillerne, som fremdeles er i lykkerus etter å ha logget seg på, finner plutselig ut at de er fanget inni spillet når spill-lederen gjør det umulig for dem å logge seg av. Spill-lederen gir dem deretter advarselen: «Dette er et spill, men ikke en lek.»

Dette er en historie om tiden før «Lightning Flash» og «Black Swordsman» var kjent under disse navnene…

Den dagen hun først hadde på seg NerveGear var Asuna Yuuki en tredjeklasseelev på ungdomsskolen som aldri engang hadde vært borti et onlinespill før.

Den 6. november 2022 lanseres verdens første VR-MMORPG, Sword Art Online. Men spillerne, som fremdeles er i lykkerus etter å ha logget seg på, finner plutselig ut at de er fanget inni spillet når spill-lederen gjør det umulig for dem å logge seg av. Spill-lederen gir dem deretter advarselen: «Dette er et spill, men ikke en lek.» Dersom en spiller dør i spillet, dør de også i virkeligheten.

Når de får høre dette, får alle spillerne panikk, og pandemonium bryter løs. En av spillerne er Asuna, og selv om hun ikke ennå kjenner til reglene i denne verdenen, legger hun ut for å beseire det svevende slottet Aincrad, hvis høyeste tårn er så høyt oppe at man ikke engang kan se det. Dagene går i denne verdenen hvor døden alltid truer, til hun en dag havner i etskjebnesvangert møte. Og så skilles veier…

Selv om hun er fanget i den virkeligheten hun kan se, kjemper Asuna med alt hun har, frem til en skikkelse åpenbarer seg for henne: den reserverte fektemesteren Kirito…

Sword Art Online Progressive: Aria of a Starless Night. Regi: Ayako Kawano. Japan 2022. Aldersgrense: 15 år. DCP, 1t 37min.