Laster Arrangementer

Film: Stories of our lives

Historier fra unge LHBTI mennesker i Kenya – om deres opplevelser og liv i et land som fremdeles preges av ekstrem homofobi.

I serien: Forbudte filmer i Cinemateket USF

Medlemmer av det multi-kunstneriske kollektivet The NEST brukte flere måneder på å samle historier fra unge LHBTI mennesker i Kenya – om deres opplevelser og liv i et land som fremdeles preges av ekstrem homofobi. Basert på hundrevis av anonyme intervjuer laget de fem kortfilmer som gir innsikt i den nåværende situasjonen og problemene disse unge møter.

Disse korte nedstrippede scenene er presentert av regissør Jim Chuchu (som også står bak filmens manus, klipp, lyddesign og musikk) på en skarp, poetisk måte med svart-hvitt bilder og et stemningsfullt soundtrack. Episodene omhandler temaer som identitet, viljestyrke, tvungen heteroseksualitet og kampen for aksept. Til tross for at filmen er nektet offentlig visning i Kenya, er medlemmene av THE NEST fast bestemt på å fortsette sin kamp for anerkjennelse.

Filmen var en stor suksess på Berlinale internasjonale filmfestival og har fått verdensomspennende oppmerksomhet.

Stories of Our Lives. Regi Jim Chuchu. Kenya 2014. Tale: swahili og engelsk. Tekst: engelsk. Aldersgrense: 15 år. DCP, 1t.