Laster Arrangementer

Film: Steamboy

Steamboy er Japans mest forseggjorte animasjonsfilm

Japans dyreste animasjonsfilm gjennom tidene er en makeløs steampunk-anime

Få filmer er blitt imøtesett med en større forventning enn Katsuhiro Otomos film Steamboy. Otomo debuterte i 1988 med Akira, filmen som banet vei for den store bølgen av japansk animasjonsfilm. Hele ni år tok det å lage denne animasjonsfilmen, med over 180 000 tegninger. Men det var så klart verdt det, for vi har fått en vakker og spennende film som imponerer med detaljer som du bare må oppleve på kino.

Handlingen er lagt til London og tiden rundt den første verdensutstillingen i 1851. Den industrielle revolusjonen har gjort sitt inntog, dampmaskinene regjerer og fremtidstroen er stor. Ray er 12 år og tredje generasjons dampmaskin-ingeniør. Han får tilsendt en mystisk kule som viser seg å inneholde uante dampkrefter. Denne kulen må ikke havne i feil hender. Da kan det gå skikkelig galt … med hele verden! Ray må gjennom de hardeste prøvelsene, både fysisk og psykisk. Kan han egentlig stole på seg selv, sin egen far eller farfar?

Originaltittel: Suchîmubôi. Regi: Katsuhiro Ôtomo. Japan, 2004. Engelsk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 11 år. Format: 35mm. 2t 6min.