Laster Arrangementer

Film: Miss Tati velger seg Wattstax

Wattstax – valgt av Miss Tati

Musikkdokumentarfilmen fra 1973 om Wattstax-festivalen som fant sted i Los Angeles samme år. Festivalen var en feiring av afroamerikansk musikk og kultur, og filmen inneholder opptredener fra artister som Isaac Hayes, The Staple Singers, Rufus Thomas og mange flere.

Filmen er en viktig historisk dokumentasjon av svart musikk i Amerika på 1970-tallet og fanger essensen av soulmusikkens gullalder.

Wattstax er en hyllest til afroamerikansk kultur og har inspirert inspirert musikere og publikum over hele verden.

I Cinematekets serie Bergensbølgen har bergensartisten Miss Tati valgt seg denne filmen.

Hun forteller: «For ca ti år siden fant jeg en DVD på Bergen bibliotek og så den på repeat hjemme. Filmen viser det ypperste og råeste uttrykket av amerikansk musikk i borgerrettighetsbevegelsen. Den har vært en katalysator for mine siste prosjekter og inspirert meg til i å dykke ned i gullalderen av musikk, nemlig 70-tallet. 50 år tilbake i tid, midt i all elendighet og urettferdighet, klarte afro-amerikanere å vise en enorm resiliens ved å lage verdens beste og mest banebrytende musikk som et våpen mot undertrykkelse. Wattstax er en legendarisk festival og en undervurdert film. A celebration of black excellence and the black experience of living in America.»