Laster Arrangementer

Film: Matilda

Matilda er en svart komedie om en jente som tar saken i egne hender når de voksne blir for slemme!

Matilda er et meget spesielt barn med utrolige evner. Foreldrene hennes er så opptatt av å tjene penger og se på TV at de forsømmer datteren. Når Matilda begynner på skolen møter hun Rektor Trunchbull, et tyrannisk monster som hater barn. Men læreren, frøken Honey, er en varmhjertet kvinne som straks oppdager Matildas geniale evner. Når urettferdigheten blir for stor, utløses Matildas magiske krefter. Frøken Honey har en mørk hemmelighet, og Matilda må ta all sin styrke i bruk for å hjelpe henne og samtidig knekke rektors tyranni!

Filmen er basert på Roald Dahls roman fra 1988 med samme navn. Det er solgt mer enn 17 millioner eksemplarer av boken, musikalen har mottatt 99 internasjonale priser over hele verden og det ble laget en musikalfilm som kom i 2022. Historien er like aktuell som den er populær, og vi gleder oss til å vise Danny DeVitos rørende og fantasifulle filmklassiker.

Originaltittel: Matilda. Regi: Danny DeVito. USA, 1996. Engelsk tale, norske undertekster. Aldersgrense: 11 år. Format: 35mm. 1t 42min.

Cinemateket i Bergen tar barn på alvor og vil tilby dem et sted hvor de kan ha det gøy og lære om film. Enten som publikummer, eller som deltaker på filmverksted vi har på USFs månedlige familiedag. Cinemateket junior gleder seg over å tilby barn ny kvalitetsfilm, gamle klassikere og ukjente perler. Vi gleder oss til å være med og skape filmminner med dere!

Medlemskap og priser
Mangfold og inkludering er viktig for oss, og derfor ønsker vi å tilby et rimelig alternativ til den kommersielle kinoen. Første gang du kjøper billett på Cinemateket junior, får du medlemskort inkludert i billettprisen (50 kroner)! Voksne trenger ikke medlemskap, og én voksen går alltid gratis sammen med ett barn. Er det to voksne sammen med ett barn, betaler den ene fullpris (100 kroner). Med aktivitetskort får både barn og voksne gratis tilgang.