Laster Arrangementer

Film: Inside the red brick wall. Del 3.

I forbindelse med utstillingen Tsaiyun (Rosy-Cloud) Bridge / Forget Each Other in the Rivers and Lakes på Hordaland kunstsenter (HKS), har filmskaper Chan Hau Chun satt sammen et program med totalt fem kortfilmer og to middels lange dokumentarfilmer, som vises i tre bolker.

Den nevnte utstillingen på HKS består av arbeider av den New York-baserte kunstneren Cici Wu, og de sju kunstnerne hun har invitert med seg til å stille ut arbeider: Chan Hau Chun + Chui Chi Yin, Taro Masushio, Xiaofei Mo, Park Xun, Fai Wan og Emilia Wang.

Filmene i programmet som vises på Cinemateket, er laget i perioden 2020- 2022, av ulike selvstendige filmskapere med base i Hongkong.

Program, del 3:

Inside the Red Brick Wall
Regi: HongKong dokumentarfilmskapere. Hong Kong, 2020. Kinesisk tale, engelsk tekst. 1t 28min.

Det som begynner som en energisk kamp mot etablissementet, ender som et skjevt spill mellom katt og mus når politiet bestemmer seg for å omringe bygningen. Innenfor sine røde murvegger blir universitetsbygningen et fengsel.


Taking Back the Legislature

Regi: HongKong dokumentarfilmskapere. Hong Kong, 2020. Kinesisk tale, engelsk tekst. 47min.

I Hongkong filmet demonstranter stormingen av Legislative Council Complex i 2019, noe som resulterte i denne turbulente og overbevisende visuelle beretningen. Demonstrantenes emosjonelle diskusjoner avslører hva som står på spill for disse unge menneskene.