Laster Arrangementer

Film: Inside Llewyn Davis

Musikeren Erik Ekrem velger seg filmen Inside Llewyn Davis

Erik sier: Første gang jeg så denne filmen, ble jeg bergtatt. Åpningsscenen tar oss med inn på The Gaslight Cafe i legendariske Greenwhich Village i New York i 1961, nabolaget hvor en rekke musikere strømmet til tidlig på 1960-tallet og hvor folkemusikken fikk utvikle seg og sette spor i musikkhistorien.

Filmen skildrer en uke i livet til en fiktiv folk-musiker som bor på sofaer hos venner og lever fra hånd til munn mens han jager drømmen.

Hovedkarakteren er inspirert av folk-ikonet Dave Van Ronk, og Coen-brødrene refererer til kjente artister gjennom hele filmen. Det som gjør denne filmen til en favoritt for meg, er den ukritiske og kronologiske fortellerstilen om livet til Llewyn, balansert med et fantastisk lydspor og velkomponerte scener som får akkurat den tiden de trenger.

Erik Ekrem (f. 1995) er trommeslager og låtskriver i Years After. Bergensbandet slapp sitt selvtitulerte debutalbum i 2021, og henter sin musikalske inspirasjon fra sørstatsrocken og 1960-tallets musikkscene i California.

Originaltittel: Inside Llewyn Davis. Regi: Ethan Coen, Joel Coen. USA, 2013. Engelsk tale, utekstet. Aldersgrense: 9 år. Format: DCP. 1t 45min.