Laster Arrangementer

Film: in the heat of the night

Afroamerikansk politimann på besøk i rasistisk sørstatsby, anno 1967 – se filmen i Cinemateket på USF Verftet

TOR 19. MAI KL. 20:15

SØN 22. MAI KL. 17:00

In the Heat of the Night. Regi: Norman Jewison. USA 1967. Aldersgrense: 15 år. Språk: engelsk. Tekst: utekstet. DCP, 1t 49min.

I In the Heat of the Night følger vi etterforskeren Virgil Tibbs, spilt av nylig avdøde Sidney Poitier, som blandes inn i en mordsak i en rasistisk småby i Mississippi. Han blir først selv mistenkt for drapet som har funnet sted, men sheriff Gillespie må motvillig revurdere saken når det viser seg at det enkle afroamerikanske byttet hans er en respektert detektiv fra østkysten. De to politimennene tvinges til å jobbe sammen for å løse saken, og spenningen tiltar på flere plan jo nærmere de kommer løsningen på kriminalmysteriet.

In the Heat of the Night ble til mens borgerrettsbevegelsen frontet av Martin Luther King var på frammarsj, og den offisielle rasediskrimineringen sto for fall i USA. Filmen ble en stor suksess og hentet fire Oscar, blant annet som beste film i konkurranse med Nichols’ Manndomsprøven med Dustin Hoffmann.

Norman Jewison var kanadier som hadde etablert seg i tv-bransjen på 50-tallet og lagde en håndfull meget solide spillefilmer i USA på tampen av 60-tallet og senere. Hans filmografi omfatter mange filmer med basis i politiske konflikter, i tillegg til titler som Jesus Christ Superstar og Forhekset av månen.