Laster Arrangementer

Film: El Mariachi

El Mariachi ble på 90-tallet det beste eksempelet på at uavhengig film kunne nå høyt på listene – med kun 7000 dollar i budsjett!

Robert Rodriguez’ regidebut El Mariachi er en formfullendt fortelling om feil identitet. El Mariachi (Carlos Gallardo), en vennligsinnet gitarist, ønsker bare å vandre gjennom livet slik faren og bestefaren gjorde, med en sang i hjertet og et smil om munnen.

TOR 10. AUG KL. 20:15

ONS 23. AUG KL. 20:00

En dag kommer han til en mafiadrevet småby med gitarkassen i hånda. Uheldigvis for El Mariachi passer han til signalementet av den iskalde leiemorderen Azul, som bærer våpnene sine i en gitarkasse. For å unngå horder av tungt væpnede leiemordere som forveksler ham med Azul, søker El Mariachi tilflukt i en bar eid av Dominó (Consuelo Gómez), en mystisk og vakker kvinne.

Men idet vi tror vi vet hva som kommer til å skje videre, lurer Rodriguez oss trill rundt og veksler uventet snodig komedie med detaljerte voldsskildringer.

Rodriguez og Gallardo (hovedrolleinnehaver og medprodusent) benyttet seg av de få ressursene de hadde og spilte inn filmen med et lånt, håndholdt 16mm-kamera i løpet av kun 14 dager. Den grovkornete lavbudsjettstilen lever stadig i mange kinogjengeres minne, og påvirkningskraften vedvarer.

I 2011 ble El Mariachi utvalgt av Library of Congress til å bli bevart i USAs nasjonale filmarkiv på grunn av sin kulturelle, historiske og estetiske betydning, og i 2015 satte El Mariachi verdensrekord som filmen med lavest budsjett som har spilt inn en million dollar.

Regi: Robert Rodriguez. Mexico, USA, 1992. Spansk og engelsk tale, engelsk tekst. DCP, 1t 21m. Aldersgrense: 15 år.