Laster Arrangementer

Film: Eksorsisten – directors cut

Skrekkfilmklassikeren Eksorsisten fyller 50 år og det feires med en 10 min. lengre og forbedret versjon!

Historien om hvordan den 12 år gamle jenta Regan MacNeill (Linda Blair) blir besatt av djevelen har blitt omtalt som en av de skumleste filmene noensinne – fortsatt!

ONS 30. AUG KL. 18:00

TOR 31. AUG KL. 20:15

Basert på romanen av William Peter Blatty med samme navn, som igjen baserer seg på virkelige hendelser fra Maryland i 1949, gjør historien enda skumlere.

Innspillingen av Eksorsisten er legendarisk. Merkelige ulykker inntraff flere ganger. Ellen Burstyn fikk brist i ryggen etter et fall under opptak, men Friedkin ble så fornøyd med hennes autentiske smerteskrik at han benyttet opptaket i den endelige versjonen av filmen. Andre skuespillere døde kort tid etter de spilte inn sine scener. Settet brant plutselig ned ved en anledning uten at man fant noen årsak til brannen.

Disse hendelsene ledet til den slitesterke myten om at filminnspillingen var forbannet – og i tillegg til de mulige overnaturlige hindrene, måtte skuespillerne lide seg gjennom Friedkins uberegnelige og uregjerlige temperament.

Lanseringen ble også et fenomen. Publikum spydde i kinosalene, besvimte, i et tilfelle spontanaborterte en kvinne under en visning. Media var i harnisk og personer som trodde at de selv eller noen de kjente var besatt av djevelen, flokket til de katolske kirkene.

Warner på sin side så pengene rase inn på konto og Eksorsisten var i en periode den mest innbringende filmen noensinne laget.

Originaltittel: The Exorcist. Regi: William Friedkin. USA, 1992. Engelsk tale, norsk tekst. Format: DCP. 2t 12min. Aldersgrense: 15 år.