Laster Arrangementer

Film: Att angöra en brygga

Att angöra en brygga – svensk sommerslapstick

Tage Danielssons populære komedie er en tilsynelatende harmløs harselas, full av slapstick og gags, men den kan også ses på som en hyllest til anarkiet og det glade vanvidd i det ellers så grå sosialdemokratiske «mønsterbruket» Sverige var på sekstitallet.

ONS 24. MAI KL. 18:00

TIR 6. JUNI KL. 18:00

Handlingen i filmen er egentlig uten betydning, men kort fortalt går den som følger: En gruppe mennesker skal feire sommerkvelden på en øy, men får problemer med å legge seilbåten inntil brygga. Med dette nesten banale utgangspunktet får vi servert en glitrende oppvisning i ren fysisk komikk. Lignende galskap er ikke blitt laget i skandinavisk film verken før eller siden! Her benyttes et stort register med velkjente komedieknep som trekker veksler på både Chaplin, Keaton og brødrene Marx.

Originaltittel: Att angöra en brygga. Regi: Tage Danielsson. Sverige, 1965. Svensk tale, utekstet. Tillatt for alle. Format: 35mm. 1t 46min.

Cinemateket har to rullestolplasser på første rad. Dagens billettsystem har dessverre begrensninger ved bestilling av rullestolplasser. Derfor ber vi deg vennligst om å ta kontakt på post@cinemateketbergen.no før du kjøper billett som krever plass til rullestol. Vi jobber med å få på plass en billettløsning som er bedre egnet til dette og beklager ulempene det måtte medføre.