Laster Arrangementer

Film: En fantastisk kvinne

En film om retten til å være kvinne

Orlando har gått fra kone og barn for å leve livet med den 20 år yngre Marina. Det høres kanskje ut som en velkjent historie, men når hennes nye flamme brått går bort sitter Marina igjen som mistenkt av politiet og forhatt av Orlandos etterlatte.

Vises
TIR 9. APRIL KL. 18:00

TIR 16. APRIL KL. 18:00

Forviklingene følger, og fordommene mot Marina som den andre – og transkjønnede – kvinnen, står i kø. Rettighetene hennes faller mellom alle stoler, og selv om ingen riktig vet hvordan de skal forholde seg til henne, viser hun vei med sin indre styrke og sitt pålitelige moralske kompass.

Det kulturelt konservative Chile utgjør rammen for dette utradisjonelle mellommenneskelige dramaet og dets trykkende, klaustrofobiske relasjoner. Regissør Sebastián Leilos portrett av en sterk og egenrådig dame preges av høyt tempo og flott foto, men det er hovedrolleinnehaver Daniela Vega som stjeler showet som en kvinne som nekter å føye seg etter samfunnets forventninger

Vises i samarbeid med Skeiv Verden Vest.

Originaltittel: Una mujer fantástica. Regi: Sebastián Leilo. Chile/Spania/Tyskland/USA, 2017. Spansk tale, engelsk tekst. Format: DCP. 1t 43min. Aldersgrense: 15 år.