Laster Arrangementer

Bill Frisell Trio AVLYST

Bergen Jazzforum presenterer konsert med Bill Frisell Trio 8. oktober 2021.

Konserten er avlyst

BILL FRISELL gitar THOMAS MORGAN bass RUDY ROYSTON trommer

Bill Frisell Trio skulle etter planen ha besøkt oss i oktober 2020, men slik gikk det som kjent ikke. Derfor spoler vi raskt frem til 2021 og gleder oss til å ønske en av jazzens største gitarister og komponister velkommen tilbake til Bergen, for første gang siden 2014!

Fra støy til americana, fra frijazz til køntri; Bill Frisell har spilt det meste og med de fleste. Med en oppfinnsom tilnærming til alt han gjør, og med en unik frasering har han i flere tiår markert seg som en av verdens mest innovative gitarister.

Bill Frisells siste album «Valentine» kom ut i august, og inneholder nyskrevne og gamle, standard- og trad.-låter og covers. Det er hans andre utgivelse på Blue Note, og den første innspillingen med trioen bestående av bassist Thomas Morgan og trommeslager Rudy Royston. De tre musikerne er derimot langt fra ukjente for hverandre, og har i løpet av mange år på veien utviklet et dypt musikalsk forhold og unikt samspill. Det blir den samme trioen vi får oppleve på scenen i Bergen. Og den sjansen bør man selvsagt gripe med begge hender.

«Valentine» fikk merkelappen «Masterpiece» i toneangivende DownBeat, og er også med på listen når magasinet oppsummerer årets beste jazzutgivelser:
«Playing together is a phrase so commonplace it’s easy to forget what it signifies. Of course, there’s the obvious: making music with others, performing as an ensemble, being creative in a group. But the music guitarist Bill Frisell, bassist Thomas Morgan and drummer Rudy Royston offer here suggests a specific spin on the idea, one that emphasizes the togetherness of the playing.»

Dørene åpner 20.00, konsertstart 21.00

Bli medlem og støtt Bergen Jazzforum: https://bergenjazzforum.no/medlemskap/