Laster Arrangementer

BIFF: Together We Cycle

Bergen Internasjonale Filmfestival 2021 presenterer et variert filmprogram på USF Verftet!

Hvordan lager man et syklende samfunn?

Nederland er kjent verden over som en syklende nasjon, men på 70-tallet var infrastrukturen like bilbasert som i andre industrialiserte land. Sykkelen ble ansett som et tilbakelagt stadium, og fremtiden ble planlagt rundt bilen og motorveien – men trass alle planer og prognoser, sluttet ikke nederlenderne å sykle. TOGETHER WE CYCLE er en dokumentar om hvordan landets innbyggere, politikere og byplanleggere snudde trenden og skapte et samfunn der sykkelen er det mest praktiske og naturlige transportmiddelet på korte avstander.

TOGETHER WE CYCLE skildrer omstendighetene og beslutningene som gjorde Nederland til en verdensledende sykkelnasjon, og utgjør et høyst interessant studium for alle som er opptatt av infrastruktur og grønne alternativer. Dette er en opplysende og inspirerende film om samspillet mellom politikk, byplanlegging og individuelle valg, som viser at byutvikling handler vel så mye om menneskelig bevegelse som om arkitektur og bygningsmasse.

Lørdag 23. oktober blir det bike-in kino i Røkeriet USF med innledning ved Peter Andersen, instituttleder, institutt for geografi ved Universitetet i Bergen.

Før visningen onsdag 27. oktober blir det også innledning ved Peter Andersen.

I samarbeid med Byarkitekten i Bergen.

Regi
Arne Gielen (Nederland), Gertjan Hulster (Nederland) TOGETHER WE CYCLE er deres første film.

2020 • 1t 10m • Nederland