Laster Arrangementer

BIFF: To kill the beast

BIFF viser To Kill the Beast

En gotisk feberdrøm fra det tropiske Argentina

17 år gamle Emilia ankommer den lille byen på grensen mellom Brasil og Argentina i håp om å spore opp sin bror, som hun ikke har snakket med siden morens død. Når hun sjekker inn på sin tantes pensjonat er imidlertid velkomsten alt annet enn hjertelig, og det blir raskt klart at det er mer på ferde i byen enn en gutt som ikke tar telefonen. De fastboende er nemlig påfallende lite imøtekommende når Emilia ber om hjelp til å spore opp broren. De hevder at en ond mann som kan skape seg om til ulike dyr skjuler seg i jungelen som omkranser byen, og at ingen kvinner kan være trygge så lenge han er på frifot.

TO KILL THE BEAST er en gotisk coming-of-age-fortelling med elementer av magisk realisme. Landsbyen og det tropiske klimaet setter sitt distinkte preg på filmen, og resultatet er en filmatisk feberdrøm av et kaliber vi altfor sjelden ser på kino i dag. Agustina San Martíns regidebut er en utsøkt stemningsfull film der familiedrama, seksuell oppvåkning og søramerikansk folk horror går opp i en en høyere og hypnotisk fascinerende enhet.

TO KILL THE BEAST vises i samarbeid med BIFFs latinamerikanske filmfestival Cine Latino, og vil vises både på BIFF KINO og under høstens BIFF (19.-27. oktober).