Laster Arrangementer

BIFF: The Royal Hotel

Featured Video Play Icon

The Royal Hotel – en nervepirrende film om det mannlige blikket og kvinnelig handlekraft i den australske outbacken

Hanna og Liv er unge amerikanere på ferie på ubestemt tid. Når reisekassen er bunnskrapt befinner de to seg i Sydney, og med et desperat behov for penger tar de seg jobb på en sliten bar i en knøttliten gruveby langt ute i ødemarken hvor det verken finnes kollektivtransport eller mobildekning.

Så snart de er på plass, oppdager de at klientellet utelukkende består av svette, skitne menn som er sulteforet på kontakt med kvinner, og mens den utagerende Liv morer seg med oppmerksomheten, innser Hanna at det bare er et spørsmål om tid før noe går alvorlig galt.

THE ROYAL HOTEL er den mest nervepirrende filmen lagt til den australske ødemarken siden Ted Kotcheffs WAKE IN FRIGHT fra 1971.

Regissør Kitty Green (UKRAINE IS NOT A BROTHEL – BIFF 2014) bruker denne klaustrofobiske, testosteronsprengte settingen for å utforske det mannlige blikket og maktdynamikken mellom kjønnene.

Resultatet er en smart, feministisk og fandenivoldsk underholdende midnattsfilm med Julia Garner (“Inventing Anna”) i hovedrollen og en minneverdig gjesteopptreden fra norske Herbert Nordrum.