Laster Arrangementer

BIFF: The Burdened

Featured Video Play Icon

The Burdened er et sofistikert abortdrama fra et krigsherjet Jemen

Vises
19. okt. kl. 17.00
20. okt. kl. 15.00

THE BURDENED tar oss med til et Jemen i krig, men historien den forteller er liten og intim, og utspiller seg langt fra frontlinjene. Ahmed og Isra’a venter sitt fjerde barn, og i motsetning til alle de forteller det til, er de ikke overlykkelige.

Ahmed har mistet jobben sin i tv-bransjen, og prøver nå å forsørge familien som sjåfør, men dét er lettere sagt enn gjort i et land i økonomisk krise. Summen av de økonomiske problemene er at ekteparet rett og slett ikke har råd til et barn til, men i det dypt religiøse Jemen er det ingen enkel sak å overbevise en lege om å utføre en abort …

I snart ti år har dekningen av borgerkrigen i Jemen utgjort en del av bakgrunnsstøyen i mediebildet i Vesten, men få av oss har noen innsikt i hvordan krigen påvirker vanlige borgere.

Med sin nye film serverer regissør Amr Gamal et lavmælt, nyansert og sofistikert familiedrama ispedd nøkterne og nærmest dokumentariske skildringer av dagliglivet i Jemen.

THE BURDENED er en unik sjanse til å stifte nærmere bekjentskap med et av Midtøstens mest omtalte og minst forståtte land.