Laster Arrangementer

BIFF: Smoke, sauna, sisterhood

Smoke, sauna, sisterhood er en stemningsfull og sanselig film om samvær, solidaritet og kvinnelig fellesskap i saunaen

På samme måte som i nabolandet Finland, har saunaen en helt spesiell plass i estisk kultur.

Badstuen er et sted man går for å rense kropp og sjel, og hvor man kan prate fritt om det man har på hjertet.

I denne dokumentaren blir vi med til et skogkledd landskap sør i Estland, hvor en gruppe kvinner bruker saunaen som en blanding av sosial møteplass, terapirom og spa.

Omgitt av sine medsøstre og innhyllet i glohet damp, åpner de opp om begjær, skam, opphisselse og overgrep – for å nevne noe.

Den stilsikre og sanselige SMOKE SAUNA SISTERHOOD nøyer seg ikke bare med å dokumentere badstuens særegne ritualer og samværsform. Ved hjelp av stemningsfullt foto og gjennomarbeidet lyddesign forflytter regissør Anna Hints publikum inn i saunaen, og gjør oss til en del av det intime og inkluderende fellesskapet.

Resultatet er en audiovisuell opplevelse som ikke ligner noe annet du har sett på kino i år – en film full av vakre, vonde og dypt menneskelige vitnesbyrd om det å være kvinne, som demonstrerer saunaens helbredende egenskaper.

BIFF-badstue i Laugaren

Ta filmpraten i Laugaren etter visning av SMOKE SAUNA SISTERHOOD lørdag 21. oktober 16:30.
Visningen er i Cinemateket på Verftet USF, og etter filmen kan man gå i den flytende badstuen Laugaren som ligger rett foran Hallen USF (gå ned til parkeringsplassen og ut på kaien).
NB! Du trenger separate billetter til filmen og til badstuen. Husk å velge riktig dag og tidspunkt: lørdag 21. oktober kl 18:00. -> Kjøp Laugaren-billett her