Laster Arrangementer

BIFF: Perfect Days

Featured Video Play Icon

Perfect Days – En stillferdig og underfundig japansk feelgoodfilm signert Wim Wenders

Den middelaldrende Hirayama lever et enkelt liv. Han bor i en liten og sparsommelig møblert leilighet i utkanten av Tokyo, og arbeider som omreisende rengjører.

Hver dag kjører han rundt i det travle Shibuya-distriktet og vasker offentlige toaletter, mens han hører på britisk og amerikansk popmusikk på kassettspilleren sin.

Det er en ensom og uglamorøs tilværelse, men Hirayama vet å finne glede i de små tingene, og ut fra måten han skrubber porselen på, er det åpenbart at arbeidet hans har en åndelig dimensjon.

I denne uimotståelig sjarmerende filmen følger vi Hirayama gjennom hverdagens opp- og nedturer, fra gjenstridige flekker og mislykkede forsøk på dating til en sår gjenforening med søsteren Keiko.

Med PERFECT DAYS har Wim Wenders laget sin beste spillefilm på mange, mange år. Fokuset på hverdagens rutiner og små detaljer sender tankene til Jim Jarmuschs PATERSON og filmene til den japanske mesteren Yasujirō Ozu, men først og fremst minner dette vakre og underfundige feelgood-dramaet oss om hvilken fantastisk filmskaper den tyske veteranen er.