Laster Arrangementer

BIFF: Passages

Featured Video Play Icon

Passages – Heterofili til besvær

Thomas er en tysk filmregissør bosatt i Paris, og gift med den britiske grafikeren Martin. Ekteskapet er preget av tillit og aksept for hverandres særegenheter, men det er åpenbart at Thomas kjeder seg – noe Martin blir smertelig klar over når ektemannen en morgen bekjenner at han har ligget med en kvinne.

Kvinnen er den unge læreren Agathe, som vekker et ukontrollerbart begjær i Thomas, og uten å ofre Martins følelser så mye som en tanke, bestemmer han seg for å forlate ham til fordel for sin nye flamme.

Amerikanske Ira Sachs er kjent for sine varme, kloke og humoristiske relasjonsdramaer, og har tidligere vært å se på BIFF med filmer som LOVE IS STRANGE (BIFF 2014) og FRANKIE (BIFF 2019).

Denne gangen regisserer han tre av Europas fremste skuespillere – Adèle Exarchopoulos, Franz Rogowski og Ben Whishaw – i et emosjonelt intelligent og gnistrende velspilt trekantdrama.

PASSAGES er en film som tar tiltrekning og begjær på stort alvor, men er minst like treffsikker i sin skildring av de forvirrede og sammensatte følelsene disse kaotiske kreftene etterlater seg.