Laster Arrangementer

BIFF: Omen

Featured Video Play Icon

Omen er en visuelt oppfinnsom og forfriskende original film om tradisjon og modernitet i DR Kongo

Da Koffi ble født, ble moren hans så skremt av fødselsmerket som utpekte ham som trollmann at hun bestemte seg for å sende ham av gårde til Europa.

Som voksen reiser Koffi tilbake til Den demokratiske republikken Kongo for å få familiens velsignelse til å gifte seg med kjæresten Alice, bare for å oppdage at troen på trolldom og mørke makter fortsatt lever i beste velgående.

Foruten Koffi og hans familie møter vi også den unge gjenglederen Paco, som har omfavnet sin status som «zabolo», og bruker sitt dårlige rykte som trollmann til å tjene penger.

OMEN bruker spenningen mellom tradisjon og modernitet til å utforske spørsmål om identitet og utenforskap i en globalisert verden.

Den belgisk-kongolesiske rapperen og filmskaperen Baloji kommer fra en bakgrunn som ligner Koffis, og i sin prisbelønte regidebut trekker han veksler på både personlige erfaringer og kongolesisk folketro.

Resultatet er en visuelt oppfinnsom og forfriskende original fabel om fordommer og kulturkollisjoner, som ikke ligner noe du har sett på kino tidligere.