Laster Arrangementer

BIFF: Music for black pigeons

Featured Video Play Icon

Music for black pigeons er en intim dokumentar om jazz, improvisasjon og andre eksistensielle spørsmål

MUSIC FOR BLACK PIGEONS er produktet av et unikt samarbeid: Gjennom 14 år har filmskaperne Jørgen Leth og Andreas Koefoed fulgt komponisten og jazzguitaristen Jakob Bro, og dokumentert hans møter med musikere fra ulike verdensdeler, generasjoner og tradisjoner.

Her møter vi storheter som Bill Frisell, Lee Konitz, Midori Takada og Arve Henriksen, og mellom innspillingene i studio forsøker de og deres kolleger å sette ord på eksistensielle spørsmål som «Hvordan føles det å spille musikk?» og «Hva innebærer det egentlig å lytte?».

Felles for musikerne vi møter er at de alle søker å komme i kontakt med noe større enn seg selv, og at de bruker improvisasjon som metode. Det samme gjelder MUSIC FOR BLACK PIGEONS, som kan sees som en dokumentarisk improvisasjon som forsøker å fange det disse legendariske artistene uttrykker via sin musikk i ord og bilder.

Resultatet er en usedvanlig god jazzfilm full av virtuos musikk, kloke refleksjoner og intime møter med noen av samtidens største artister.

INNLEDNING: På visningen søndag 22. oktober blir det en innledning ved musiker Stephan Meidell. I samarbeid med Bergen Jazzforum.