Laster Arrangementer

BIFF: Love life

Featured Video Play Icon

Love life er japansk filmkunst av beste merke

Ekteparet Taeko og Jiro lever et tilsynelatende harmonisk liv, med en hverdag som kretser rundt den seks år gamle Keita. Keita er Taekos sønn fra et tidligere forhold, noe verken Jiro eller hans konservative foreldre er helt komfortable med.

En tragisk ulykke bringer Keitas far Park tilbake i familiens liv, og når den døve og hjemløse koreaneren søker om trygdeytelser, er Taeko den eneste på trygdekontoret som behersker tegnspråk.

Mens Taeko og Park finner tilbake til hverandre, plukker også Jiro opp tråden med eks-kjæresten Yamazaki, som han forlot til fordel for Taeko, og plutselig trues ekteskapet av ikke bare én, men to gamle flammer.

Kôji Fukada fikk sitt internasjonale gjennombrudd med HARMONIUM (BIFF 2016), som blant annet ble belønnet med juryprisen i Un certain regard-programmet i Cannes.

Med LOVE LIFE har han laget enda et finstemt og sofistikert drama om en familie hvis stillferdige liv slår sprekker når fortiden banker på døren. Dette er en lavmælt og delikat film full av sorg, anger og stillferdig absurditet – kort sagt japansk filmkunst av beste merke.