Laster Arrangementer

BIFF: If only I could hibernate

Featured Video Play Icon

Et sjarmerende og engasjerende coming-of-age-drama fra Mongolia

Vises
19. okt. kl. 19.00
20. okt. kl. 13.00

Fremtiden ser lys ut for Ulzii. Tenåringsgutten er et mattegeni, og selv om han kommer fra en fattig familie bosatt i en jurt utenfor Mongolias hovedstad Ulan Bator, føler han seg trygg på at han skal kunne virkeliggjøre drømmen om høyere utdanning ved hjelp av et stipend.

Når moren tar seg jobb på landsbygden, og etterlater Ulzii til å passe på småsøsknene sine, faller imidlertid planene hans i grus. Ikke bare tvinges han inn i rollen som ufrivillig foreldrefigur, han blir også nødt til å ta seg en lyssky jobb som tømmerhogger, som kutter drastisk ned på tiden han har til å jobbe med skolearbeid.

IF ONLY I COULD HIBERNATE er den første mongolske filmen som noensinne er vist på filmfestivalen i Cannes. Zoljargal Purevdashs kritikerroste regidebut er en universell coming-of-age-fortelling (anmeldere har trukket paralleller til GOOD WILL HUNTING) lagt til et moderne Mongolia som skildres uten eksotiserende fakter.

Resultatet er et sjarmerende, velspilt og nyansert drama laget av en filmskaper det skal bli svært spennende å følge i årene som kommer.