Laster Arrangementer

BIFF: Enys menn

BIFF viser grøsseren Enys menn

En gåtefull og visuelt forbløffende grøsser fra regissøren av BAIT

ENYS MEN skildrer opplevelsene til en navnløs kvinne som er utstasjonert på en liten øy utenfor kysten av Cornwall i Sør-England som en del av et forskningsprosjekt. Kvinnen er den eneste innbyggeren på øyen, og dagene går med til å gjøre målinger, drikke te, bade og lese. Det er en ensom og monoton eksistens, men en dag begynner det å skje merkelige ting – over radioen kommer meldinger om et umulig skipsforlis, tiden synes å være ute av ledd, og et mystisk monument fra en svunnen tidsalder har en beskjed til henne.

Mark Jenkin fikk sitt internasjonale gjennombrudd med lavbudsjettfilmen BAIT i 2019, og ble hyllet av et samstemt kritikerkorps for sin nyskapende bruk av gamle filmteknikker. Med sine kornete og eventyrlig stemningsfulle bilder – denne gangen i farger – ser også ENYS MEN ut som om den er hentet frem fra en bortgjemt avkrok av filmhistorien, og det dissonante, anakronistiske uttrykket bygger opp under filmens tematikk. Resultatet er en gåtefull og unikt fascinerende folk horror-fabel fra en av en av de mest spennende stemmene i britisk film.

Regi

Mark Jenkin (Storbritannia) Filmografi: BAIT (2019), HAPPY CHRISTMAS (2011), THE MIDNIGHT DRIVES (2007), THE RABBIT (2004), GOLDEN BURN (2002)