Laster Arrangementer

BIFF: Children of the mist

BIFF viser Children of the mist

Vakkert og rystende om barnebruder og kidnappingstradisjoner hos hmong-folket i Vietnam Nyttår er høysesong for kidnapping av barnebruder hos Hmong-folket i Sørøst-Asia.

I denne vakre og vonde dokumentaren blir vi med til en landsby høyt oppe i de tåkelagte fjellene i det nordlige Vietnam, for å få et innblikk i denne eldgamle praksisen. Filmen følger unge Di fra hun er 12 til hun er 14 år, og skildrer en hverdag der normale tenåringsproblemer går hånd i hånd med den velbegrunnede frykten for å bli kidnappet og tvangsgiftet.

Underveis i filmen er regissør Hà Lệ Diễm åpen om de etiske dilemmaene hun står overfor: Som dokumentarfilmskaper er jobben hennes å observere og prøve å forstå samfunnet hun besøker, men som menneske føler hun også et ansvar for å beskytte Di og de andre jentene fra det som i hennes egne øyne er en barbarisk skikk.

Kombinert med de karismatiske hovedpersonene, de utsøkt stemningsfulle landskapene, og den treffsikre skildringene av møtet mellom tradisjon og modernitet, gjør disse problemstillingene CHILDREN OF THE MIST til en av årets sterkeste og mest utfordrende dokumentarfilmer.

Regi

Hà Lệ Diễm (Vietnam) CHILDREN OF THE MIST er Diems første helaftens dokumentar.