Laster Arrangementer

BIFF: Adam Ondra – Pushing the limits

BIFF viser Adam Ondra – Pushing the Limits

En lavmælt og introspektiv dokumentar om verdens beste sportsklatrer

Tsjekkiske Adam Ondra er en av vår tids dyktigste og mest respekterte klatrere. Han har vunnet en rekke europa- og verdensmesterskap i forskjellige disipliner, og har besteget flere vanskelige klatreruter enn noen annen utøver i verden. I denne dokumentaren følger vi Ondra under oppkjøringen til OL i Tokyo, der sportsklatring er konkurransegren for første gang – og hvor han er blant de aller største favorittene. For etter hvert som den sjenerte tsjekkeren har blitt et stadig større navn i hjemlandet, har lidenskapen for klatring fått selskap av en forpliktelse om å vinne.

I ADAM ONDRA: PUSHING THE LIMITS får vi se hvordan kommersielt press, massiv medieoppmerksomhet og publikums forventninger om triumf påvirker jakten på OL-gull. Regissørene Jan Šimánek og Petr Záruba har laget en annerledes klatrefilm, som fokuserer like mye på hovedpersonens psykologi og nære relasjoner som på hans spektakulære klatrebragder. Resultatet er en usedvanlig nærgående og introspektiv sportsdokumentar – og et must for alle klatreinteresserte.

Regi

Jan Šimánek (Tsjekkia), Petr Záruba (Tsjekkia) ADAM ONDRA: PUSHING THE LIMITS er Šimáneks første helaftens dokumentar. Zárubas filmografi: JAN JEDLICKA: STOPY KRAJINY (2020)