Laster Arrangementer

BIFF: A house made of splinters

BIFF viser A house made of splinters

Et intimt og rørende innblikk i livet på et barnehjem i Ukraina I denne brennaktuelle dokumentaren får vi et innblikk i livene til tre barn på et barnehjem øst i Ukraina. Alle kommer fra hjem preget av rusmisbruk, fattigdom og vold, og på barnehjemmet får de et fristed i inntil ni måneder før de må tilbake til foreldrene, videre til et fosterhjem eller en ny barnehjemsplass et annet sted. Når man i tillegg tar i betraktning at frontlinjen i krigen mellom ukrainske styrker og russiskstøttede separatister befinner seg bare noen kilometer unna, er det vanskelig å finne lyspunkter i hverdagen. Ikke desto mindre klarer sindige sosialarbeidere og bråmodne barn som ønsker å bryte ut av den onde sirkelen å skape glimt av varme, samhold og håp.

A HOUSE MADE OF SPLINTERS ble spilt inn før Russlands invasjon av Ukraina, men har bare blitt mer aktuell etter at millioner av ukrainere har blitt drevet på flukt. Filmen er regissert av Simon Lereng Wilmont (THE DISTANT BARKING OF DOGS, BIFF 2018), og har vunnet høythengende priser på filmfestivalene i Sundance, Gøteborg og Thessaloniki.

Regi

Simon Lereng Wilmont (Danmark) Filmografi: THE DISTANT BARKING OF DOGS (BIFF 2018), GRAINE DE CHAMPION (2016), TRAVELING WITH MR. T. (2012)