Laster Arrangementer

Bergen Lights lysfestival

Lyskunst og videokunst med Bergen Lights

Nå er den mørke årstiden her og lysfestivalen gir oss store opplevelser på USF Verftet og Smien på Laksevåg.

– Ordinær kr 50.
– Under 16 år gratis.
– Egen pris for Ekko-konsert

Se detaljert programinformasjon her.

I Hallen USF blir det, i samarbeid med Ekkofestivalen, en innendørs lys- og lyd-installasjon av Joakim Faxvaag. På utsiden vil du finne en rekke videoprojiseringer. Et par mindre lysinstallasjoner, undervannsbelysning og «Laksevågsfergen» tar deg til Smien hvor det er mer å se!

Om du booker deg inn kan du også varme deg i den nylig oppsatte badstuen Laugaren etter et bad på Verftet.

Prosjektet «Laksevågsfergen synger» frakter publikum til og fra USFs naboarena «Smien» på andre siden av Puddefjorden. Der er området lyssatt og den lokale arrangøren serverer mat og drikke. På kaien utenfor plasserer vi en solid lysinstallasjon på utlån fra kulturby Bodø 2024. Inne i selve Smien vil publikum kunne oppleve en audiovisuell konsertforestilling to ganger pr dag (obs: 1 gang på søndag).

På veien over Puddefjorden og synlig fra både Laksevåg, Nordnes og byen forøvrig ser vi den «den store installasjonen» på Dokken:

To kraftige laserstråler montert inne i Havnelageret skyter to stråler inn i henholdsvis pipen til den gamle sardinfabrikken på Verftet og Kranen på det som var Bergen Mekaniske Verksted. Slik knyttes denne fremtidige nye bydelen, foreløpig plassert utenfor Schengen, til fastlandet i begge retninger, og kobler fortid til fremtid i drømmen om Dokken 2050.

Bergen Lights er en kunstfestival og vil benytte lys som medium til å la kunst sette ord på følelser tilknyttet det å leve i vår by.

Se detaljert programinformasjon her.