Laster Arrangementer

Bajazzfestivalen

Bajazz-helg med Shakai, Good Time Charlie, Hildegunns panda og Hitrakongen

Bajazzfestivalen er 12 år i 2022 og vi er selvsagt tilbake i høst med en musikalsk begivenhet for barn i alle aldre!

Ta med hele familien på konserter og andre morsomme aktiviteter på USF Verftet, lørdag 8. og 9. søndag oktober. Dette blir garantert gøy!

LØRDAG 8. OKTOBER

Kl. 13.00: Shakai
Musikken Shakai byr på spenner vidt og passer inn på de fleste scener. Låtene blir til litt som et bakverk uten oppskrift. De blander referanser, leker med uventede elementer og tar lite hensyn til sjangerdefinisjoner og uskrevne regler. De lar musikken tale for seg og tar lytteren med på en reise i sitt lille underlige univers. Alle musikerne har utdanning fra musikkonservatoriene i Bergen og Trondheim og har en sterk forankring i jazz- og improvisasjonstradisjonen.
Med: ELINE RAFTESETH bass GABRIELA GARRUBO vokal ELISABETH LID TRØEN saksofon SIMEN WALLE gitar AMUND NORDSTRØM trommer

Kl. 14.30: Good Time Charlie
Med barne- og familiekonseptet JUBELBLUES har Good Time Charlie truffet innertier i det å spille blues for barn i alle aldre.
Musikken er energisk rhythm & blues i kjent Good Time Charlie-stil. Tekstene er på vestlandsdialekt og sangene er lette å synge med på. Her fins både positivt innhold, mye humor, ville sprell på bluesgitar og fri fantasi! Bandet har en unik evne til å skape god og kreativ kontakt med publikum gjennom musikken sin og gir alle som ønsker det en mulighet til å delta – det handlar om å få brukt musikkglede og spontanitet på en god og lekende måte.
Med: ARLE HJELMELAND vokal, munnspill STEINAR KARLSEN gitar EINAR OLSSON trommer MORTEN SKAGE bass

SØNDAG 9. OKTOBER

Kl. 13.00: Hildegunns panda
Pandaen er et fredelig dyr som holder seg mest for seg selv langt ute i de kinesiske skogene der den knasker i seg bambus dagen lang. Bamsen i sort-hvitt er blitt et viktig symbol på naturvern, for dessverre er det få pandaer igjen i verden.
Hildegunns Panda er en hyllest til den kinesiske bjørnen. Ved hjelp av trompet, bukkehorn, saksofon og flere andre instrumenter spiller Hildegunn og vennene hennes Olav og Niclas frem en historie om pandaen, der både voksne og barn kanskje kan lære noe nytt. Musikken er full av kontraster og overraskelser, med morsomme strekk og øyeblikk av sårhet. Konserten er en bearbeiding av trompetisten Hildegunn Øiseths bestillingsverk Panda, som hadde urpremiere under Trondheim Jazzfest i 2019. Der fikk publikum «overvære en fest av en konsert, lekende, intenst og med sterk identitet» og «et kontrastfullt bestillingsverk som ligger i landskapet mellom verdensmusikk, folkemusikk og jazz», ifølge jazzinorge.no.
Med: HILDEGUNN ØISETH fortelling, bukkehorn, trompet, vokal – OLAV TORGET gitar, vokal – NICLAS RYDH tuba

Kl. 14.30: Hitrakongen

I samarbeid med komponist Martin Myhre Olsen, barnebokforfatter Bjørn Tore Grøtte og produsent Karl Klaseie har Øra Fonogram gleden av å presentere “Hitrakongen” – en jazzplate for barn og unge!

Da Hitrakongen ble lansert i 2014 var det en bok som på kort tid ble svært populær hos barna som ble kjent med karakteren. Dette er bygdeoriginalen, alenefaren – som på sin måte jobber hardt for å regjere i sitt rike. Innerst inne er han, som de fleste andre, aller mest redd for den store kjærligheten.
Nå har Grøttes tekstunivers blitt videreført til et musikalsk univers komponert og arrangert av Martin Myhre Olsen; en sjangerløs leken verden med rotfeste i moderne- og klassisk jazz, skrevet for et stort ensemble med noen av de mest profilerte norske jazzmusikerne i dag. Myhre Olsen har latt seg inspirere av Per Asplin sitt musikkalbum “Putti Plutti Pott og Julenissens skjegg” fra 1969 i utforming av albumet, og historier om kongen veves sammen med musikk til et engasjerende og unikt album. Musikken er og ispedd en solid dose med musikkhistoriske referanser; til uoppdaget glede og forhåpentligvis videre inspirasjon til de unge lytterne.
Med: MARTIN MYHRE OLSEN saksofoner og musikalsk ledelse – ROHEY TAALAH vokal, forteller – JOHN PÅL INDERBERG saksofon, «Hitrakongen» – ATLE NYMO saksofon, klarinett – LARS OVE STENE FOSSHEIM gitarer og vokal – KJETIL MULELID tangenter – BJØRN MARIUS HEGGE bass og trekkspill – HÅKON MJÅSET JOHANSEN trommer og perkusjon