Laster Arrangementer

Arabisk filmfest: Warsha / Baghdad on Fire / Spasm / Syrialism

Arabisk filmfest viser fire kortfilmer: Warsha / Baghdad on Fire / Spasm / Syrialism

WARSHA, 2022:

En dag tar Mohammad, en syrisk migrant som jobber som kranfører i Beirut, på seg et oppdrag i en av byens høyeste og farligste kraner. Mens han henger høyt over Beirut, oppnår han en følelse av frihet.

Warsha hadde verdenspremiere på Sundance Film Festival i 2022, hvor den vant juryprisen for beste internasjonale kortfiksjon.
Visningsformat: DCP
Originaltittel: ورشة
Regissør: Dania Bdeir
Manusforfatter: Dania Bdeir
Skuespillere: Khansa, Hassan Aqqoul, Kamal Saleh
Produksjonsland: Libanon
Språk: Arabisk
Undertekst: Engelsk
Lengde: 15 minutter

 

BAGHDAD ON FIRE, 2023

I Bagdads gater marsjerer en gjeng ungdommer som, uavhengig av klasse og religion, står side om side i en kamp for å gjenvinne landet sitt. Når de fredelige protestene blir møtt med kuler og tåregass, velger 20 år gamle Tiba å bistå med førstehjelp til de sårede. Men for Tiba blir prisen for revolusjonen som aldri kom svært høy.
Visningsformat: DCP
Originaltittel: بغداد تثور
Regissør: Karrar Al-Azzawi
Produksjonsland: Irak, Norge
Språk: Arabisk
Undertekst: Engelsk
Lengde: 30 minutter

 

SPASM, 2022

Etter en mystisk melding på telefonen, begynner en kvinne å få et anfall med kraftige kramper mens hun ligger alene i sengen om natten. Samtidig begynner en muggflekk på veggen å vokse. Hvordan skal hun overleve denne natten?
Visningsformat: DCP
Originaltittel: تشنّج
Regissør: Mike Malajalian
Manusforfatter: Mike Malajalian
Skuespillere: Dana Mikhail
Produksjonsland: Libanon
Språk: Arabisk
Undertekst: Engelsk
Lengde: 9 minutter

SYRIALISM, 2020

I dette eksperimentelle dokudramaet følger vi Salam, en gåtefull mann som bor i Oslo. Han sliter med overlevelsesskyld etter å ha dratt fra familien sin i krigsherjede Syria. Skyldfølelsen kommer frem i mareritt, og motsetningene mellom de ødelagte gatene i Der-el-Zor og de rolige norske forstedene. Skillet mellom virkelighet og fantasi viskes ut, der filmen utforsker traumers kompleksitet på en mektig og empatisk måte. Den gransker hvordan et traume kan forandre den lineære tidsforståelsen, og hvordan «fortiden» og «nåtiden» oppleves separat.
Visningsformat: DCP
Regissør: Dalia Al-Kury
Manusforfattere: Dalia Al-Kury og Stev «Salam» Osten
Skuespillere: Stev «Salam» Osten, Angie Hussami Finvold, Tamar Makdis, Omar Aljundi, Aya Mohammad, Mariam El Jeries og Jørgen Lorentzen
Produksjonsland: Norge
Språk: Arabisk, Norsk
Undertekst: Engelsk
Lengde: 21 minutter