Laster Arrangementer

Andre Roligheten 5

André Roligheten er kjent for sin sterke tilstedeværelse i en rekke jazz-samarbeid

André Roligheten er kjent for sin sterke tilstedeværelse i en rekke samarbeid med alt fra Gard Nilssen’s Acoustic Unity, Team Hegdal, Friends & Neighbors, Trondheim Jazzorkester, Susanne Sundfør, til sin egen utgivelse «Roligheten – Homegrown» fra 2017.

Med sitt nye eventyrlige ensemble slipper han nå rykende fersk musikk på albumet «Marbles», som er ute på Odin 3. november. Platen inneholder en samling komposisjoner som tilrettelegger for frimodig samspill. Komposisjonene er tenkt som parallelle universer med sine egne, improviserte musikkformer.

Se for deg at Sonny Rollins og Egberto Gismonti møttes i strandkanten ved et yoga-retreat på Hawaii og bestemte seg for å lage et album sammen.

Roligheten henter frem et høyst personlig uttrykk i sin varme tenorsaxofon sammen med et stjernelag av skandinaviske musikere. Hver og en tilfører de det musikalske universet en unik dybde og substans; Strøms rigorøse kontrabass, Ståhls frimodige vibrafon, Nilssens elastiske trommer og Lindströms gripende pedal steel. Dette smelter sammen til et egenartet sound som bærer Rolighetens komposisjoner på gullstol.

Persongalleriet i dette ensemblet har tunge navn som ikke trenger noen introduksjon, men det kan nevnes at de ellers har kastet sin glans på artister og band som Tonbruket, Bushman´s Revenge, Ane Brun, Paal Nilssen-Love, Bobo Stenson, Supersonic Orchestra og Georg Riedel.

ANDRÉ ROLIGHETEN saksofon
JOHAN LINDSTRÖM pedal steel
MATTIAS STÅHL vibrafon
JON RUNE STRØM kontrabass
GARD NILSSEN trommer