Smittevern på USF Verftet

Oppdatering 24. september 2021:
Regjeringen opphever alle restriksjoner fra lørdag 25. september kl. 16.00.
De fleste konsertene fremover får økt kapasitet.

Oppdatering 31. mai 2021:
De lokale smitteverntiltakene i Bergen opphører i dag. Vi følger nå de nasjonale tiltakene i trinn to for gjenåpningsplanen.
– Skjenking av alkohol kan skje frem til midnatt.
– Det er ikke spiseplikt knyttet til alkoholservering.
– Maksimalt antall på innendørs arrangementer er 50 stående og 200 sittende. Utendørs er grensen 200 personer uten fast plass.
– Det er lagt ut flere billetter til et utvalg konserter hos oss i juni.
– Vi fortsetter arbeidet med smitteverntiltak i lokalene våre, og oppfordrer våre gjester om å vise hensyn, holde avstad og bruke munnbind dersom det ikke er mulig å opprettholde meters avstand.

Oppdatering 25. mars 2021:
– Konserten med Oslo Ess 26. mars er avlyst. Arrangør Bergen Live refunderer alle billetter automatisk via Ticketmaster.
– Full Effekt labelkveld 27. mars blir utsatt. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.
– Konserten med Golden Core tirsdag 30. mars må utsettes. Ny dato er lørdag 8. mai 2021. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.
– Konserten med Boy Pablo 8. april kan ikke gjennomføres som planlagt. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato fra arrangør Bergen Live.
– Eirik Aas 10. april: Vi arbeider med hvordan vi kan la konserten gå på den planlagt datoen, innenfor de nye restriksjonene. Alle som har kjøpt billett får informasjon i e-post.
– Konsertene med Trond Kallevåg 9. april og Bergen Big Band 10. april arrangeres av Bergen Jazzforum. Begge utsettes. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato fra arrangøren Bergen Jazzforum.

Oppdatering 23. mars 2021:
Det er innført nye nasjonale bestemmelser for arrangement. Dette vil påvirke konsertene på USF Verftet fra og med torsdag 25. mars til og med 12. april foreløpig. Vi arbeider med hvordan vi kan løse dette når det gjelder følgende konserter:
– Oslo Ess 26. mars
– Full Effekt labelkveld 27. mars
– Golden Core 30. mars
– Boy Pablo 8. april
– Trond Kallevåg Fengselsfugl release 9. april
– Eirik Aas 10. april
– Bergen Big Band 10. april
Alle som har kjøpt billetter vil få tilsendt informasjon i epost.
Filmvisninger i Cinemateket USF blir avlyst fra 25. mars. De som har kjøpt billetter til avlyste filmvisninger bes kontakte Cinemateket i Bergen på post@cinemateket-usf.no.

Oppdatering 5. mars 2021:
Konsert med Finn Tokvams countrysladder med Twang Gang og Claudia Scott skyves frem fra 11. mars til mandag 15. mars pga en koronakarantene. Dersom datoen ikke passer kan billetter refunderes av Ticketmaster på denne lenken: https://help.ticketmaster.no/hc/no/requests/new?ticket_form_id=360000715054
NB NB NB: Refusjonsfrist er 10. mars !!!
Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.

Oppdatering 2. mars 2021:
– Konserten med Skambankt flyttes fra 10. mars til 29. april. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.
– Konserten med Vinskvetten er avlyst. Kjøpte billetter refunderes automatisk til alle.
– Konserten med Tom R. Aadland flyttes fra 18. mars til 16. september. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.
– Konserten med Evig Din For Alltid har fått ny dato 27. mars. Alle som har kjøpt billetter får e-post med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.

Det er for tiden spiseplikt knyttet til alkoholservering. Vi tilbyr pølser som følge til din øl og vin.

Oppdatering 19. februar 2021:
– Konserten med Mayhem 27. februar må flyttes til ny dato. Ny dato er ikke klar ennå. Alle som har kjøpt billetter får epost med informasjon om ny dato og lenke til eventuell refusjon.
– Konserten med Tanaka/Lea/Strønen flyttes fra 19. februar til 29. april. Billettkjøpere vil få informasjon på epost fra Bergen Jazzforum.
– Konserten med Bergen Big Band 26. februar flyttes til 10. april. Billettkjøpere vil få informasjon på epost fra Bergen Jazzforum.
– Konserten med Kloden / Fatoumata Diawara blir flyttet fra 13. mars til 3. desember. Billettkjøpere vil få informasjon på epost fra Bergen Jazzforum.
– Utstillingen i Visningsrommet USF «Øynene åpne – Øynene lukker» av Øyvind Johnsen blir forlenget til 1. mars og åpner dersom restriksjonene tillater det.

Oppdatering 7. februar 2021:
Myndighetene har innført svært strenge smitteverntiltak. Det er ikke mulig å avholde kulturarrangementer fra 7. februar til 14. februar.

– Utstillingen med Øyvind Johnsen lukkes og utsettes.
– Alle filmvisningene i Cinemateket USF avlyses.
– Konsert med Slomosa den 10. februar må utsettes på nytt.
– Konsert med OnklP og de Fjerne Slektningene 13. februar må utsettes.
Alle som har kjøpt konsertbilletter vil få epost med informasjon om ny dato og eventuell refusjon.

Oppdatering 20. januar 2021:
Flere arrangementer blir påvirket fremover:
– Vi trodde først at Howlin’ Sun 27. januar måtte flyttes til ny dato. Nå prøver vi å finne en løsning på den planlagte datoen. Alle billettkjøpere får e-post med informasjon.
– Voice, Strings & Timpani 29. januar flyttes til ny dato. Alle billettkjøpere får e-post med informasjon.
– Dårlig Vane 29. januar deles i to. Alle billettkjøpere får e-post med informasjon. Det settes i tillegg opp en rekke nye konserter med plass til 10 i publikum.

Om publikum og stedstilhørighet:
Myndighetene anbefaler at folk ikke krysser kommunegrenser for å oppsøke kulturarrangement. Dette er frivillig, og vi oppfordrer publikum om å følge anbefalingen.

Oppdatering 19. januar 2021:
Myndighetene har forlenget perioden med arrangementsrestriksjoner fra 18. januar og inntil videre. Følgende arrangementer i nærmeste fremtid blir påvirket:
– Show med Jonis Josef 20. og 21. januar kommer ikke til å skje på de planlagte datoene. Alle billettkjøpere får e-post med informasjon.
– Konsert med Gaahls Wyrd 23. januar kommer ikke til å skje på den planlagte datoen. Alle billettkjøpere får e-post med informasjon.
– Filmvisninger i Cinemateket USF avlyses inntil videre.
– Kafé Kippers holder stengt inntil videre.
– Myndighetene anbefaler at folk begrenser mobiliteten og ikke oppsøker kulturarrangement utenfor sin egen kommune. Dette er frivillig, og vi oppfordrer publikum om å følge anbefalingen. USF Verftet kan ikke kontrollere bostedsadresse for de som allerede har kjøpt billetter.

Vi håper å komme med mer informasjon når «inntil videre» er mer klarlagt, og når regelen om «fastmonterte seter» blir endret til «faste tilviste plasser» slik at vi kan øke publikumsantallene for hvert arrangement.
Takk til dere i publikum for tålmodighet og støtte! 🧡

Oppdatering 6. januar 2021:
– Cinemateket i Bergen har besluttet å avlyse alle filmvisninger frem t.o.m. 18. januar. De som har kjøpt billetter får en epost fra Cinemateket med mer informasjon.
– Kafe Kippers holder stengt t.o.m. 18. januar.
– Møster konsert som var planlagt til 16. januar flyttes til 17. april. Kjøpte billetter gjelder.
– Slomosa konsert som var planlagt 14. januar flyttes til 10. februar. Kjøpte billetter gjelder.
– Vi arbeider med løsninger for de øvrige arrangementene som er satt opp i perioden frem til 18. januar: konsertene med Evig Din for Alltid og Vinskvetten.

GODT NYTTÅR!
Oppdatering mandag 4. januar 2021:

Myndighetene kom i går med nye og strengere restriksjoner som skal vare til 18. januar, foreløpig. Vi har noen arrangementer som muligens blir påvirket av dette. Vi arbeider med dette nå. Alle som har kjøpt billetter vil få direkte beskjed på epost om hva som skjer.

2021

Oppdatering søndag 29. november:
Kafé Kippers vil holde lukket mandag og tirsdag fremover, og ha åpent kl. 12.00-18.00 onsdag til søndag. Ved kveldsarrangementer blir det åpent lengre utover kvelden.

Oppdatering mandag 23. november:
Restriksjonene for arrangementer forlenges til 6. desember.
Følgende arrangementer blir påvirket:
– Konsert med Trondheim Jazzorkester 27. november. Alle som har kjøpt billetter får direkte informasjon fra arrangør Bergen Jazzforum.
– Operapub med Bergen Nasjonale Opera 2. desember er avlyst.
– Utstillingsåpning og utstilling i Visningsrommet USF med Kim Hankyul & Samuel Brzeski 28. november til 6. desember er avlyst.
– Alle filmvisninger i Cinemateket USF er avlyst. Alle som har kjøpt billetter får direkte informasjon fra arrangør Cinemateket i Bergen.

Vill Vill Vest 23. – 26. november blir avviklet som streamingfestival på bt.no med begrenset antall i publikum.

Oppdatering fredag 20. november:
Bergen kommune varslet idag om at de strenge tiltakene forlenges i 14 dager. Kommunen offentliggjør endelig vedtak på mandag 23. november.

Alle som har kjøpt billetter til arrangementer som blir påvirket vil få tilsendt informasjon, på e-post og i facebookeventer.

Vill Vill Vest 23. – 26. november blir avviklet digitalt som planlagt.

Oppdatering fredag 6. november:
Tiltakene som innføres i dag betyr at alle arrangementer på USF Verftet fra lørdag 7. november frem t.o.m. 23. november blir avlyst, og at kulturhuset stenges.

I kveld fredag 6. november går konserten med AGBA – Terje Isungset og Per Jørgensen som planlagt, med ekstra strenge smitteverntiltak.
Det samme gjelder visningen av filmen Wolfwalker i Cinemateket USF i kveld.

Arrangementer som blir påvirket:

 • Geir Zahl 7.11. Vi arbeider med ny dato.
 • Utstillingsåpning Spreadfield & Spade Marks lørdag 7.11, og hele utstillingsperioden avlyses.
 • Bajazz med Silja Sol 8.11. Avlyses.
 • Seminar: Koronakrise og fremtiden for scenetekniske yrker. Avlyses, ny dato 23.1.2021.
 • Jonis Josef 11.11. Vi arbeider med ny dato.
 • Slomosa 12.11. Vi arbeider med ny dato.
 • Martin Myhre-Olsen og Bergen Big Band 13.11. Arrangør arbeider med ny dato.
 • BIT Teatergarasjen: Ludvig Uhlbor forestillinger 13-14.11. Avlyses.
 • BIT Teatergarasjen: Duduzile Meatonsi forestillinger 26.+27.+28.11. Avlyses.
 • Voice & Strings & Timpani 19.11. Arrangør arbeider med ny dato.
 • Vinskvetten 21.11. Vi arbeider med ny dato.
 • De to konsertene med Hjerteslag 27. + 28. november er avlyst.
 • Alle filmvisninger i Cinemateket USF avlyses.

Vill Vill Vest 23-26.11 blir avviklet digitalt.

Alle som har kjøpt billetter til arrangementer som avlyses vil få en direkte melding om ny dato og fremgangsmåte for refusjon på e-post.

Kafé Kippers holder åpent kl. 12.00-20.00 i helgen som kommer, og får ytterligere reduserte åpningstider deretter.

Oppdatering torsdag 5. november:
Smittesituasjonen har blitt betydelig mer alvorlig og myndighetene innfører strengere tiltak. Bergen kommune kommer med nye forskrifter, og en del vil omhandle arrangementer. Kommunen vil gi mer detaljert informasjon om dette i morgen, og det er først da vi får en fullstendig oversikt over hvordan det vil påvirke vår aktivitet.
Alle billettkjøpere til arrangementer som eventuelt vil bli berørt vil få epost-melding fra oss.

Oppdatering tirsdag 27. oktober:
Det er kommet nye anbefalinger, restriksjoner og påbud fra både statlige myndigheter og Bergen kommune.

Dette vil ikke påvirke de arrangementene vi har fremover.

Vi oppfyller alle påbud om ulike smitteverntiltak, som f.eks. faste og tilviste sitteplasser.

Kafé Kippers har noe reduserte åpningstider nå; kl. 12.00-20.00 hver dag. Matserveringen lukker kl 19.00.

Serveringen skjer på en trygg og smittebegrensende måte, både for ansatte og gjester. Vi jobber selvsagt etter myndighetens anbefalinger med smittevern i fokus.

Med økt smittepress i Bergen nå, så oppfordrer vi alle våre gjester om å overholde anbefalingen om god avstand og god håndhygiene. Dersom noen føler seg snufsen og har forkjølelsesymptomer, ber vi om at dere ikke kommer til arrangementer hos oss, men holder dere hjemme.

Oppdatering mandag 21. september:
Bergen kommune har opphevet begrensningen på 50 personer pr. arrangement og innfører ny grense på 200 personer igjen. På USF Verftet vil dermed programmet fremover gå som planlagt. Se programoversikten.

Oppdatering onsdag 16. september:
Bergen kommune forlenger begrensningene med ytterligere en uke – t.o.m. tirsdag 22. september.

Tirsdag 8. september:
Bergen kommune har kommet med nye begrensninger knyttet til arrangementer. Nytt publikumsantall på 50 er nå gjeldende i 10 dager fremover. Vi jobber med å avklare hva dette har å si for de planlagte arrangementene våre, og vil informere fortløpende. Alle som har kjøpt billetter vil få direkte informasjon fra billettutsteder/arrangør.

Pr. nå er følgende arrangementer innenfor de nye reglene og går som planlagt i perioden:

– Benedicte Maurseth Hárr, onsdag 9. sept. Benedicte Maurseth – HÁRR

– Solveig Slettahjell 11. september. Første konsert er utsolgt. Det er billetter igjen til andre konsert samme kveld. Solveig Slettahjell Quartet // Bergen Jazzforum.

Daniel Herskedal Ensemble 18. september.

– Arabisk Filmfest 15.-20. september Arabisk filmfest 2020 – nye datoer

– Utstilling i Visningsrommet til 20. september. Antikrig festival

– Alle filmvisninger i Cinemateket USF Cinemateket i Bergen

Følgende får ny dato:
– Magick Touch 18. september flyttes til 2. oktober.

Covid 19-situasjonen: Vær trygg på konsert og arrangement 💚

Vi arbeider fokusert med å legge forholdene til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt.

Vi gjør det slik:

– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer hos Ticketmaster eller Ticketco.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Besøkende til utstillinger må skrive navn og telefonnummer på liste.
(Navnlister blir slettet etter 10 dager.)
– Innslipp til konsert starter ca. en time før konsertstart. Vi oppfordrer alle til å komme i god tid, slik at det ikke oppstår lang kø.
– Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre konsertverter kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge vertenes anvisninger. Det er nok plass i konsertområdet til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.

Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg 👍.

For arrangementer til høsten planlegger vi med en øvre grense på 200. Den står til myndighetene kommer med ny beskjed. Røkeriet på USF Verftet er ett av de få lokalene i Bergen der 200-grensen kan ivaretas, med god nok plass.

Ønsker du å leie lokaler til event eller konsert/kulturarrangement: ta kontakt med booking@usf.no.