UNGE KNOTTEPØBLER

Kulturrom og USF Verftet med et omfattende kurs i lydteknikk

Unge Knottepøbler er rettet mot unge voksne fra 18 til 25 år, som ønsker seg en inngangsport til teknikerbransjen. Målet er å gi unge teknikere en god innsikt i og kunnskap om den fag- og bransjekompetansen som kreves for å kunne jobbe som tekniker på konferanser, konserter, teater, danseforestillinger og festivaler etter kurset.

Kurset er utarbeidet av Kjetil Aabø – lydtekniker og musiker med mange års erfaring i alt fra konsertscener til utleie og produksjonsfirma. I tillegg vil kurset ha et utvalg av interessante og relevante gjesteforelesere.

Dette er et kurs for alle som er interessert i lyd, og kanskje spesielt deg som ser på mulighetene for en karriere innen live lydproduksjon. Vi vil ta for oss alt fra grunnleggende kunnskap om lydteori og utstyr, til praktisk gjennomføring og miksing av konserter og andre typer arrangementer.

Det vil være et stort fokus på praktisk læring, og alle deltagerne vil få anledning til å trene seg på moderne, profesjonelt utstyr sammen med instruktør.

Kurset skulle opprinnelig gå fra fra slutten av november til midten av februar. Vi måtte dessverre utsette oppstarten og nå blir oppstarten i midten av januar 2024.

Ny søknadsfrist: 8. desember.

Det er 12 kurskvelder totalt, én kursdag i uken, på ettermiddag og kveldstid. Til våren er det planlagt hospitering på USF og andre scener i Bergen. Dette settes opp av USF Verftet sammen med Kulturroms fagavdeling.  

Søknaden må inneholde en kort beskrivelse av deg selv og en begrunnelse hvorfor akkurat du passer perfekt for dette kurset. Skriv også en liten fremtidsplan for hvordan du tenker at veien til profesjonell tekniker ser ut for deg.

Søknad sendes til hallvard@usf.no

Kjetil Aabø (46):

Freelance lydtekniker og musiker siden 1998.
Tidligere ansatt hos bla USF Verftet og Konsertsystemer.
Jobber i dag med artister som Silja Sol, Sigrid Moldestad, Real Ones m.m + ulike kulturscener som USF Verftet, Universitetsaulaen og Kulturhuset i Bergen.

Bassist i bandene “Casiokids” og “KaPLiNG!”.