Kafé Kippers

Kafeen er åpen

Søndag – torsdag: kl. 11 – 23
Fredag – lørdag kl. 11 – 01

God kaffe, god drikke og bakst og snacks i hele åpningstiden.

Lunsj fra kl. 11.
Midddag fra kl. 16
– 20 tirsdag til lørdag.
Søndag og mandag ikke middagstilbud.

Se menyen her.
NB: Avhengig av tilgang til de riktige råvarene, kan menyen ha noen endringer. Men det vil alltid være retter av fisk, grønnsaker og kjøtt tilgjengelig.

Bordbestilling kan gjøres her.

For andre henvendelser: 90479336

For booking av eventer/møter, kontakt Sebastian Fluge, e-post, tlf. 93043056 (kl. 10 – 16).

Utleie til selskap og servering, kontakt mats@usf.no

Vi, Stiftelsen Kulturhuset USF, har fra årsskiftet overtatt som driver av kaféen og serveringen på USF Verftet. Vi har ønsket å knytte serveringen nærmere til det USF-huset står for: kultur og kreativitet. Vi har fått flotte folk med oss på laget som har jobbet intenst siden årsskiftet. Det «nye» dreier seg hovedsakelig om to ting: Menyene og omgivelsene.

Tilnærmingen til mat og servering vil baseres på bruk av bærekraftige råvarer og et godt spillerom for kreativitet. Kjøkkensjef Morten Klever og et dedikert lag av kokker vil gi oss en skiftende meny som preges av stor kjærlighet til maten. Daglig leder Mats Kornerud, Niklas Kleppe og serveringspersonellet vil formidle menyer og drikke med kunnskap og engasjement.

Bærekraftighet er viktig for oss og derfor har vi også satset på gjenbruk av det vi har når vi har pusset opp kaféen og tilbygget utenfor Sardinen, som i større grad enn før vil bli brukt som serveringsareal. Fredrik Saroea har vært kreativ leder for lokalene og konseptet, og gammelt «gull» har blitt tatt frem igjen, f.eks. stolene som Circus Design tegnet spesielt for åpningen av kulturhuset i 1993. Det har kommet nye farger på vegger og overflater og vi har pusset opp og foredlet det vi har av møbler og utstyr.

Både huset USF, folkene som arbeider her og organisasjonen bak har en fantastisk og unik historie og vi vil tydeliggjøre den gjennom både menyer og estetikk.

Ambisjonen vår er at kafeen skal oppleves som enda hyggeligere å komme til for alle husets brukere, og at kombinasjonen av godt miljø, flotte omgivelser og superb mat skal få enda flere av byens matinteresserte til å besøke oss.

Kippers bar og kafé er åpen hver dag og er møtestedet for gjester, artister og husets mange kunstnere og kulturarbeidere. Mange sier at utsikten over fjorden, skipstrafikken, måkesvev og solnedgang er Bergens beste.

Kaien på USF er et populært sted i sommerhalvåret. Her kan en nyte hele solnedgangen over byfjorden utover mot midnatt. Det er plass til flere hundre gjester på uterestauranten, og på varme soldager kan det være greit å reservere bord på forhånd dersom en vil spise middag. Matserveringen skjer fra Kafé Kippers.