Laster Arrangementer

Vill Vill Vest

Vill Vill Vest festivalen skjer 23-26 november live og i streaming fra USF Verftet.

I år blir festivalen i hovedsak streamet, men det legges ut et begrenset antall billetter til livekonsertene som streames på bt.no.

Billetter: https://villvillvest.ticketco.events/…/vill_vill_vest…

Vill Vill Vest og Bergens Tidende har gleden av å presentere Vill Vill Vest Digital Festival. Tolv heite artister skal spille på gitar og hjertestrenger og trommer og bass og andre instrumenter for å varme deg i denne kalde og mørke tiden. Det legges ut et begrenset antall billetter til hver konsertdag, men du kan også se alle konsertene live på bt.no.

Se også Facebook eventet her.

LINEUP 2020

Mandag 23. november:
Embla and the karidotters
Doriansgrave
ur Monarch

Tirsdag 24. november:
Salti
Metteson
Bismarck

Onsdag 25. november:
Neon Ion
Heatwaves
Juni Habel

Torsdag 26. november:
FLTY BRGR GRL
Niilas
Kropp

Les mer om artistene lengre nede på siden.

Hør alle artistene på Spotifyspilleliste.

Obs: Smitteverntiltak gjelder.

Info covid-19.
Vær trygg på konsert!
USF Verftet legger til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitteverntiltak fra myndighetene blir fulgt:
– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer hos billettutsteder.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Innslipp til konsert starter i god tid før arrangementsstart. Vi oppfordrer alle til å komme tidlig, slik at det ikke oppstår kø.
– Det er plassert dispensere med håndsprit på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre arrangementsverter kan, hvis nødvendig, henstille om å holde avstand. Vi oppfordrer alle til å følge vertenes anvisninger.
– Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg

Om artistene

Embla and the Karidotters
Embla and the Karidotters er et ferskt neo-country prosjekt satt sammen av medlemmer fra Razika, Honningbarna og Sløtface. Bandet er et produkt av kreativt overskudd fra Embla Karidotter etter 13 år som trommis i Razika. Sjangeren ligger nært Karidotters hjerte og målet er å vise at sjangeren kan både leve og blomstre i 2020. Prosjektet vil videreformidle både det tradisjonelle og moderne i en ny drakt.

Doriangrave
Doriansgrave er en progressiv undergrunnsartist som introduserer et nytt lydlandskap som viser at hiphop er mer enn just barz. Ved siden av å lage hiphop med et globalt og urbant tilsnitt er Doriansgrave kulturell kurator og opphavsperson til kulturelle konsepter som Bergen Slam Poetry, SNKRSTRM, TheMeetingOfTheMinds, HipHopResurresction, TheSquashroom og en rekke andre. Han holder også seminarer og foredrag på universitet og høyskoler. Altmuligperson av rang.

Salti
SALTI fra Bergen klar for å fortelle sin historie. Et turbulent personlig liv med en oppvekst preget av sterke opplevelser og inntrykk inspirerer tekstene og gir musikken i R&B sjangeren en egen åpenhet.

ur Monarch
Signert til Made Management og debuterte på scenen i juli 2020 under strømmefestivalen Exist For Love Sessions, hvor hun ble håndplukket av AURORA selv til å spille sammen med en knippe andre up and coming internasjonale artister. Som artist og låtskriver henter ur Monarch inspirasjon fra både K-pop og hip hop og har blant annet vært i London og Berlin for å jobbe med noen av de mest talentfulle unge produsentene. Hennes uutgitte låt “Kitty Food” er allerede blitt brukt som introen til NRK-serien Nudes som er solgt internasjonalt og hun skiller seg ut som en av de mest spennende nye navnene i landet når hun nå lader opp til å slippe musikk i 2021.»

Metteson
Metteson var den første artisten som ble sluppet til årets Vill Vill Vest festival og er er hjertebarnet til Sverre Breivik, som sammen med bergensvenner, LEKK og Vetle Junker gir prosjektet danseføtter. Metteson lager kraftig synthpop med vakker vokal, et passende lydspor for bilturer i sommervarmen eller første tur på byen.

Neon Ion
Neon Ion gir deg høyenergiske nattklubb-tunes fra artisten Natalie Sandtorv. Sandtorv tar med seg en god dose kulhet fra L.A etter et skriveopphold der, sammen med produsenten Erlend Mokkelbost har hun laget et lysende perle av kreativt overskudd.

Heatwaves
Heatwaves består av musikerne Eirik Marinius Sandvik, Pablo Tellez, Jonas Særsten og Jakob Hjelmeland. Du har gjerne sett de på scenen med artister som Young Dreams, Vinni, Miss Tati, Birgitta Alida, John Olav Nilsen og Nordsjøen, Shaman Elephant ++. I mai 2020 gav de ut sin debutsingel Mountain Dew, som var listet i P3 gjennom flere uker i strekk. Bandet beskriver selv musikken som groovy instrumentalbasert musikk, og henter inspirasjoner fra blant andre David Axelrod, Greg Foat og Alain Goraguer. “Dette er lyden av sol i øynene, gress under føttene og store landskap. Den lekre retrolyden og det svale tempoet stryker ørene som en kjærlig bris, som minner deg på hvorfor du har vært så begeistret for eldre Unknown Mortal Orchestra og Dungen” Ruben Gran, NRK P3

Juni Habel
Juni Habel lager og spiller musikk innen folk-landskapet og er beskrevet som en lovende artist innenfor sjangeren. Debutsingelen «Frightened Hearts» kom i desember i fjor. By:Larm omtalte henne som en en stemme som tar lytteren fullstendig på senga, lyden av den varme og såre vokalen med forlokkende gitarspill er noe helt for seg selv. Live spiller Juni vanligvis i en trio med perkusjon og cello.

Kropp
Kropp er en trio som gir deg alt fra melankolske og romantiske ballader til bekymringsløs skranglerock. Trioen består av Håvard Bakke, Tord Øyen og Sivert Karlsen. Førstnevnte spilte også stødig bass i Hvitmalt Gjerde, men har tatt med seg spillegleden inn det nye prosjektet.

Niilas
Niilas lager musikk som vi trenger nå. Bass-orientert musikk med melankolske undertoner, deilig detaljarbeid og en sjangerkontroll som få kan måle seg med. Peder Niilas Tårnesvik har i løpet av sin 23 korte år etablert seg som en av de mer interessant produsentene vi har. Han overrasker stadig med et innovativt og detaljert lydbilde, godt hjulpet fram av DJ-ninja-ferdigheter fra den gang klubber fortsatt var åpne. Mot slutten av måneden kommer debut-albumet «Also This Will Change», en 50 minutter lang reise inn i Niilas unike musikkunivers. Her blandes inn felt-opptak, hans samiske bakgrunn og et mer organisk lydbilde enn man kanskje har hørt fra han tidligere. Tittelen peker både på året vi har bak oss og er en påminnelse at det tross alt kommer et nytt år snart, med nye utfordringer og muligheter.

FLTY BRGR GRL
Duoen FLTY BRGR GRL er et nytt indieprosjekt basert i Oslo. Sarah Christin Calvert på gitar og Namra Beatrix Saleem på vokal og bass lager både creepy og sukkersøte låter. De er inspirert av LA, svømmebasseng og burgere. FLTY BRGR GRL slapp debutlåten «Be My Boy» november i fjor til veldig positive tilbakemeldinger, blant annet ble den omtalt som «fengende lo-fi 60-tallslåt» og «musikk som fester seg til ribbeina». Live tar duoen med seg trommis Richard Noir Lorentz Johansen, Marcus Anthony Calvert på gitar og Abdi Baisa på bass.

Bismarck
Med Bismarck kan du finne frem sjanger-ordboka. Den lette forklaringen er å kalle det stoner-doom, men det er også elementer av post-metal, sludge, neo-psykelia strupesang og droning. Siden Bergens-kvintetten slapp debutalbumet «URKRAFT» i 2018 har de tordnet rundt i undergrunnen. Nå er de aktuelle med oppfølgeren «Oneiromance» som har fått strålende kritikker verden over. Bandets unike evne til å koke sammen en spekter av ulike ingredienser har overrasket mange lyttere, og utførelsen har blant annet ført til stempelet som et av Norges tyngste band.