Laster Arrangementer

Vadim Neselovskyi

Mens krigen fortsatt stormer i hjemtraktene i Ukraina, vil pianist og komponist Vadim Neselovskyi minne folk om landets rike historie og kulturelle arv

Dørene åpner kl. 20.00.
Konsertstart kl. 21.00.
Unummererte sitte- og ståplasser.

Neselovskyi ser til hjembyen ved Svartehavet for å inspirere sin nye soloinnspilling, Odesa: A Musical Walk Through a Legendary City.

Neselovskyi ble født i Odesa i 1977, i en tid da området ble kontrollert av Brezhnev (ofte referert til som «stagnasjonsperioden»). Han var fortsatt barn da Gorbatsjov kom til makten i 1985 og var bare 14 år gammel da Sovjetunionen kollapset i 1991. Han var et musikalsk vidunderbarn som ble den yngste personen som kom inn på Odesa-konservatoriet.

Selv om han startet karrieren med klassisk musikk, fikk Neselovsky interesse for jazzen via sjømenn som kom til byen fra andre deler av verden, hvor jazz var lovlig. Han flyttet etter hvert til Tyskland og videre til Berklee College of Music i Boston for å fortsette studiene. Gjennom årene fortsatte han sin fremgang innenfor jazzen, og spilte ofte sammen med sin mentor Gary Burton i løpet av vibrafonistens siste tiår som plateartist. Burton ble også en stor tilhenger av Neselovskyi som komponist, og spilte inn og fremførte Neselovskyis komposisjoner sammen med Julian Lage og Antonio Sanchez. Neselovskyi begynte nylig å utforske sine jødiske musikalske røtter i samarbeid med John Zorn på Zorns Tzadik-selskap, og spilte inn en duoplate med Craig Taborn.

Vi er sikre på at det blir en unik og sterk konsertopplevelse når Vadim Neselovskyi kommer til Bergen for å fremføre musikken fra Odesa, solo på flygelet i Sardinen USF.