Laster Arrangementer

Utstilling: Ruben Eikebø – Splitgeist

Velkommen til Ruben Eikebø sin første separatutstiling: Splitgeist

Velkommen til utstillingsåpning fredag 21. februar kl. 19.00 – 22.00.

Åpningstider ellers:
Alle dager fra lørdag 22. februar – fredag 28. februar kl. 14.00 – 18.00.
Lørdag 29. februar kl. 14.00 – 20.00.
Søndag 1. mars kl. 14.00 – 18.00.
Fri adgang.

«Det billedspråklige universet og dets evner og begrensninger til kommunikasjon er et grunnleggende fokus i mitt arbeide.

Jeg er opptatt av forskjellen mellom det å se den ytre verden med det fysiske øyet og det å se innover i seg selv, hvor billedspråket ikke er bundet til fysiske lover. Jeg søker et språk basert på noe ikke-skriftlig, som snakker tvetydig men likevel direkte.

Arbeidene lener seg mot abstrakte og figurative ytterpunkter, de har referanser til flere samtidsaktuelle retninger og står ikke nødvendigvis under samme paraply. Det fragmenterte og oppløste har sin rolle like mye i det billedlige som i det tematiske.

Hvordan kan vi forstå et fragmentert og kaotisk innhold og samle det til en meningsfull enhet hvis mengden blir overflødig og motstridig?»

Ruben Eikebø (f. 1988) har mastergrad fra Fakultet for Kunst, UIB (2018) og har sin første store separatutstilling i Visningsrommet USF, etter en rekke gruppeutstillinger hos bla. Goma, Høstutstillingen, Bergen Kunsthall, Galleri LNM, Khåk Kunsthall og FELT.

I utstillingen i Visningsrommet viser han blant annet malerier som er innkjøpt som utsmykningsarbeid til forskningsskipet «Rev Ocean» som bygges i samarbeid med WWF.

Ruben Eikebø på Instagram.

Arrangementet på facebook.