Laster Arrangementer

Utstilling: Nina Grieg – Mapping the interior

Utstillingsåpning fredag 15. februar kl. 18.00 – 20.00.

Åpningstider:
Mandag – lukket.
Tirsdag – fredag: 12.00 – 18.00.
Lørdag og søndag: 12.00 – 16.00.
Vises t.o.m. søndag 24. februar.
Gratis.

Nina Grieg har sin bakgrunn fra maleri, og har de siste årene jobbet parallelt med maleri og skulptur.

Hun er opptatt av persepsjon, og referanser til natur og fysiske betingelser går igjen i hennes arbeid. Bak arbeidet med maleri og skulptur ligger en dyp fasinasjon for kunstens muligheter til å gjøre det forestilte om til noe konkret, som i sin ytterste konsekvens kan vise til det umulige.

Tematisk omhandler arbeidene mulighetene og begrensingene i måten vi erfarer omverdenen på, både kroppslig og mentalt, ofte med kroppen som referanse og målbar enhet i relasjon til omgivelser. Vår evne til å erobre disse erfaringsrommene undersøkes i møte med maleriske og skulpturelle problemstillinger gjennom formale forenklinger og omforminger.

Nina Grieg (f.1972) er utdannet billedkunstner med diplom fra Kunsthøgskolen i Bergen avd. Vestlandets Kunstakademi og Master fra Goldsmiths College i London. Første separatutstilling ble holdt i 1999, og har siden vist arbeider ved bl.a. Hordaland Kunstsenter, Ytter, KABUSOs foajer, Kochi-Muziris Biennalens Collateral Program, EVA International Biennial og Sala Konstforening. Nylige separatutstillinger i 2018 var ved Trondhjems Kunstforening og ved Kunstgarasjens satellitt Opus XVI.

www.ninagrieg.com