Laster Arrangementer

Trond Kallevåg – «Fengselsfugl» – UTSETTES

Bergen Jazzforum melder at konserten må utsettes. Alle som har kjøpt billetter får info fra Bergen Jazzforum.

Trond Kallevåg release konsert på USF Verftet 9. april 2021!

LINEUP:
Trond Kallevåg – Gitar og Komposisjoner,
Kjetil Steensnæs – Pedalsteel og Gitar
Adrian Løseth Waade – Fiolin,
David Wallumrød – Keys
Alexander Hoholm – Kontrabass,
Ola Øverby – Trommer

Innsatte i Oslo Fengsel og skillingsviser er noen ingrediensene Trond Kallevåg har latt seg inspirere av under utformingen av hans kommende plate «Fengselsfugl». «Fengselsfugl» er den etterlengtede oppfølgeren til gitaristen og komponistens kritikerroste album Bedehus & Hawaii (2019) som blant annet ble trukket frem som en av 15 beste jazzalbum i 2019 av Bandcamp, en av verdens største nettsider for salg av musikk. Som ved forrige plate er Fengselsfugl spilt inn i studioet til Geir Sundstøl som også medvirker på platen med sitt røveraktige og sublime steelgitarspill som perfekt matcher Kallevåg sin åpenbare affeksjon for atmosfærisk filmmusikk, forsiktig bedehussakralitet og polynesisk exotica. I sekstetten finner man også kanskje landets fremste keyboardist David Wallumrød som på utsøkt vis komplementerer Trond sine lyriske låter.

Gitaristen og komponistens flerårige arbeid med innsatte inni Oslo Fengsel har gitt han et unikt innblikk i en del av samfunnet de færreste får se.

«De innsatte har fortalt meg interessante historier og bærer som oss på håp, gode og vonde følelser. Fra musikkrommet i Oslo Fengsel og med panorama-utsikt over Botsfengslet komponerte jeg mye av musikken til platen. Jeg ønsket som på min forrige plate, «Bedehus & Hawaii», skildre egenopplevde stemninger i mitt møte med miljøer som er ved siden av det etablerte.»

«Jeg har også undersøkt skillingsvisene til fengselsfuglene Ola Høyland og Gjest Bårdsen som var rikskjendiser i sin tid. De skapte, ved å servere hele det norske folk med egenkomponerte skillingsviser, myter sagn om sine heltemodige og spenningsfylte liv. Skillingsvisene var tekst til enkle melodier som fungerte som datidens sosiale medier og ofte «Fake News».»

Utradisjonelle instrumenter som glass og sag gir lydbildet den rette filmatiske og absurde stemningen i Trond sine komposisjoner og kunne vært det perfekte soundtracket til fengselsfilmen Wim Wenders aldri lagde. Som Ole Johannes Åleskjær skrev in tosidige flotte anmeldelse av «Bedehus & Hawaii» i Vårt Land: «Man slenger kanskje for ofte om seg med betegnelser som «filmatisk» om musikk, men dette albumet lever opp til en slik beskrivelse.

Trond tok norske og utenlandske anmeldere med storm da han gav ut forrige album Bedehus & Hawaii i 2019 og ble av flere anmeldere sammenlignet med Ry Cooder og Bill Frisell. «Bedehus & Hawaii» locates Trond Kallevag Hansen at the right height on the heels of Ry Cooder and Bill Frisell.» – Jazzaroundmag.