Laster Arrangementer

Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen trio innleder høstsesongen hos Bergen Jazzforum på USF Verftet.

Tord Gustavsen Trio er intet mindre enn en norsk jazz sensasjon. Som første norske instrumentale jazzplate noensinne gikk andreplaten «The Ground» helt til topps på VG-lista. Med sine 20 000 solgte eksemplarer holdt det også til gullplate for denne svært så populære trioen, inkludert høy listeplassering på Billboard. Etter fire album sammen med egen kvartett og større ensembler vendte Gustavsen endelig tilbake til trio formatet i 2018. Sammen med bassist Gjermund Silset og trommeslager Jarle Vespestad er han nå aktuell med både nye konserter i Norge.

Hans stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Det kan spores inspirasjon fra blant annet skandinavisk folkemusikk, fransk impresjonisme, karibisk musikk og salmer.

Tord Gustavsen har utgitt åtte album på velrennomerte ECM Records. Han har vunnet Spellemannsprisen og mottatt tallrike andre utmerkelser opp gjennom årene. Denne kvelden får Tord Gustavsen Trio æren av å starte høstsesongen på Bergen Jazzforum!

TORD GUSTAVSEN piano
GJERMUND SILSET bass
JARLE VESPESTAD trommer

Covid 19-situasjonen: Vær trygg på konsert 💚
USF Verftet arbeider fokusert med å legge forholdene til rette slik at alle pålegg og anbefalinger om smitterverntiltak fra myndighetene blir fulgt. For konsertgjestene våre blir det litt annerledes å være på konsert denne sommeren. Vi gjør det slik:

– Billetter kan bare kjøpes på forhånd
– Alle som kjøper billett må registrere sine kontaktdetaljer hos billettutsteder.
– Den som kjøper billett i sitt navn og selger/gir den videre til andre, forplikter seg til å kunne opplyse om den andres kontaktdetaljer for eventuell smittesporing.
– Innslipp til konsert starter en time før konsertstart. Vi oppfordrer alle til å komme tidsnok, slik at det ikke oppstår lang kø.
– Det er plassert dispensere med hånddesinfeksjonsmiddel på hele området. Bruk dem ofte.
– Hold avstand. Våre konsertverter kan, hvis nødvendig, henstille om å oppløse tette grupper. Vi oppfordrer alle om å følge vertenes anvisninger. Det er nok plass i konsertområdet til at ønsker og anbefalinger om avstand kan holdes.

Vi skal endelig få oppleve levende musikk fra en scene igjen og vi gleder oss. Vis hensyn og solidaritet med dine medmennesker på konsert, og respekter andres ønske om avstand. Vask hendene, hold avstand i kø, vær grei, smil og kos deg 👍