Laster Arrangementer

Theo Croker AVLYST

Konserten med Theo Croker på USF Verftet, fredag 29. oktober, er dessverre avlyst/utsatt.

Selv om landet har åpnet er grensene fortsatt stengt for musikere og kunstnere fra USA og en lang rekke andre land. Vi er skuffet over at vi ikke fikk det til denne gangen heller, og håper det snarlig kommer på plass en løsning for å lette på de strenge og tungrodde reglene som rammer turnerende musikere og kunstnere hardt.

Vi jobber med å finne en ny dato for Theo Croker i 2022, og vil sende ut informasjon om dette så snart vi vet mer. Oppdatering om fremgangsmåte for refusjon kommer også på e-post.

Spørsmål: kontakt@bergenjazzforum.no

Trompetisten Theo Croker er en musikalsk historieforteller med en lang rekke unike prosjekter i diskografien. Grammy-nominert komponist, produsent og en ettertraktet multiinstrumentalist i ulike sjangre. Theo Croker er et av de mest lovende tilskuddene til amerikansk jazz for tiden. Han er kjent for å blande moderne beats med tradisjonell jazz, og i sin originale musikk jobber han ut ifra det første prinsippet i jazz: sammenslåingen av historie, stilarter og ideer for å skape et unikt uttrykk.

Etter et syv år langt opphold i Shanghai, entret Croker jazzscenen for alvor i 2014 med sine bidrag på Dee Dee Bridgewaters album «Afro Physicist». To år etter kom soloalbumet «Escape Velocity», før han fikk internasjonal oppmerksomhet og Grammy-nominasjon for «Best Contemporary Instrumental Album» med «Star People Nation» i 2019, en selvreflekterende samling av provoserende, kraftfullt lidenskapelige og grensesprengende komposisjoner. Utgivelsen fikk velfortjent internasjonal oppmerksomhet, og ble blant annet omtalt av New York Times som; “an album that gallivants from swirling, left-field hip-hop beats to propellant swing to entrancing passages of African percussion. Through it all, Croker’s understated trumpet playing holds his small band together with swagger and poise.”

Underveis i karrieren har han også bidratt på større produksjoner med artister som J. Cole og Ari Lennox, samtidig som han har turnert med store deler av verden med sin egen kvartett. I 2020 trakk Croker seg derimot tilbake til barndomshjemmet under pandemien for å arbeide med sitt sjette soloalbum, som slippes i høst på Sony Music Masterworks.

BLK2LIFE

THEO CROKER trompet, vokal, elektronikk MIKE KING tangenter ERIC WHEELER bass SHEKWAGA ODE trommer