Laster Arrangementer

Film: The Power of the Dog

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

NETFLIX FØRPREMIERE

Det er sterkt anbefalt å bruke munnbind under visningen!

Benedict Cumberbatch og Kirsten Dunst spiller hovedrollene i Jane Campions drama om to brødre hvis liv blir forandret når en enke og sønnen hennes ankommer ranchen deres.

Handlingen er lagt til Montana på 1920-tallet i Jane Campions lenge etterlengtede nye film, en fengslende revisjonistisk western som bader i det sublime og fanger et landskap og et folk drevet av fantasien om og dårskapen ved utvidelsen vestover. The Power of the Dog er basert på Thomas Savages kultroman med samme navn og forteller historien om de framgangsrike ranchbrødrene George (Jesse Plemons) og Phil (Benedict Cumberbatch) Burbank, hvis forhold surner når George, den milde av de to brødrene, gifter seg med enken Rose (Kirsten Dunst).

Rose og sønnen Peter kommer til Burbank-ranchen – tilsynelatende fornuftige og naive – og prøver å passe inn i familiens komplekse dynamikk av nye penger, men blir stadig hindret av et uuttalt broderlig bånd. Phils fortid som klassisk litteraturstudent ved Yale er knapt mulig å forestille seg der han med et røft ytre hyppig refererer til mentoren Bronco Bills eskapader. Cumberbatch briljerer i de brutale scenene som vaskeekte cowboy, og under den sårende machofleipingen med Peter og moren hans ligger en trussel og evner til lunefulle grusomheter og vold – en slags kamuflasje som kun tjener til å undertrykke dyptliggende traumer og latent begjær.
Campion beviser enda en gang at hun er en av nåtidens største filmskapere og leverer en fascinerende studie av maskulinitet og indre kvaler hvor hun støter om på westernsjangerens koder – og det mannlige blikket – i et univers som til stadighet skifter tone med fabelaktig kameraføring av Ari Wegner, en forvirrende filmmusikk av Jonny Greenwood og fantastiske skuespillerprestasjoner.

The Power of the Dog vises i samarbeid med Netflix og Selmer Media.

The Power of the Dog. Regi: Jane Campion. Australia/New Zealand 2021. Språk: engelsk. Tekst: norsk. DCP, 2t 27min.