Laster Arrangementer

The Feeling of Being Watched

The Feeling of Being Watched. Regi: Assia Boundaoui. USA 2018 Engelsk tale, utekstet. DCP, 1t 27min

I det arabisk-amerikanske nabolaget utenfor Chicago, hvor journalist og filmskaper Assia Boundaoui vokste opp, mener de fleste av naboene hennes at de har vært overvåket i over ti år. Mens Assia spør dem ut om erfaringene deres, avdekker hun titusener av FBI-dokumenter som beviser at hjembyen hennes var gjenstand for en av de mest omfattende etterforskningene av kontraterrorisme som noensinne er utført i USA før 11. september 2001, nemlig kodenavn ”Operation Vulgar Betrayal”.

Med en helt unik tilgang på materiale vever The Feeling of Being Watched det personlige og det politiske sammen mens vi følger filmskaperens undersøkelser av hvorfor hennes nærsamfunn – også hennes egen familie – ble offer for denne totalovervåkningen. Assia kjemper for å bryte myndighetenes hemmelighold som tilslører hva som skjedde, og hun saksøker FBI for å tvinge dem til å offentliggjøre opplysningene de samlet inn om hennes nærmiljø. Underveis konfronterer hun sannheter om FBIs forhold til hennes lokalmiljø som har vært skjult over lang tid.

The Feeling of Being Watched følger Assia mens hun pusler sammen den hemmelige FBI-operasjonen samtidig som hun sliter med virkningene av livslang overvåkning av både henne og familien.