Laster Arrangementer

Strip and War

Se de gode filmene i Bergens minste kino på USF Verftet – Cinemateket.

Filmen vises under Hviterussiske filmdager.

Stripping, sovjetnostalgi og kontrastene som preger det moderne Hviterussland
Utenfor Minsk finner vi en usannsynlig familiekonstellasjon: En pensjonert oberstløytnant som henger igjen i et sovjetisk tankesett og den unge Anatol, som tjener til livets opphold som stripper. Selv om de er bestefar og barnebarn, er de to ekstremt forskjellige. Siden de bor under samme tak, er de likevel nødt til å finne måter å leve med ulikheter og uenigheter. Anatol har lagt ingeniørkarrieren på hylla til fordel for sitt kall innen erotisk dans, men slites mellom et ønske om større uavhengighet og behovet for å ta vare bestefaren han er så glad i.
Ved hjelp av markante forskjeller i verdensbilde og karakter som driver frem komiske situasjoner, makter Strip and War å gi publikum innblikk i et kontrastfylt Hviterussland. Regissør Andrei Kutsila bruker den sitcom-aktige husholdningen som prisme for å skildre kontrastene mellom arven fra Sovjetunionen og en ung generasjon med blikket vendt mot Vesten. Resultatet er en underholdende og innsiktsfull film om et land preget av indre og ytre spenninger.

Tema: HVITERUSSISKE FILMDAGER

Strip and War. Regi: Andrei Kutsila. Hviterussland/Polen 2019. Aldersgrense: 15 år . Hviterussisk tale, engelsk tekst. DCP, 1t 8min.