Laster Arrangementer

Skjult

Se Daniel Auteuil og Juliette Binoche gnistre i Skjult – begge tilhører da også den ypperste eliten blant franske filmskuespillere.

Vises
Torsdag 4. juni kl. 20.00
Søndag 7. juni kl. 19.30

I Skjult møter vi tv-programlederen Georges og hans tilsynelatende vellykkede familie, kona Anne og deres tiårige sønn. En dag finner de en videokassett på trappa, med et innhold som får familien til å føle seg overvåket og truet. Flere videobånd dukker opp, og trusselen forsterkes. Georges oppdager noe i sin hukommelse, noe som han har fortrengt, og han oppsøker en person fra sin egen fortid for å prøve å nøste opp i mysteriet. Trådene fører han tilbake til Algeriekrigen i 1961, og demonstrasjonene i Paris der politiet gikk dødelig til verks mot afrikanske demonstranter.

Haneke har kalt thrilleranslaget for et innpakningspapir rundt filmens dypere innhold, og han forteller en hisorie som knytter fortidens grusomheter opp mot dagens overvåkningssamfunn, og rasismen i dagens samfunn blir påtakelig selv om den ikke har det samme brutale mønster som tilfelle var i Frankrike førti år tidligere. Haneke forteller med en distinkt følelse av tilstedeværelse, og de overrumplende elementer i historien har evnen til å engasjere tilskueren sterkt.

En av Michael Hanekes fremste kvaliteter som regissør er å finne, og å jobbe med, skuespillere som kan formidle alle nyanser i rollefigurene hans. Både Daniel Auteuil og Juliette Binoche storspiller i Skjult, og begge tilhører da også den ypperste eliten blant franske filmskuespillere.

Caché. Regi: Michael Haneke. Frankrike, Tyskland, Østerrike, Italia 2005. Fransk tale, norsk tekst. Aldersgrense: 15 år. 35mm, 1t 57min.