Laster Arrangementer

Scheen Jazzorkester & Ambrose Akinmusire

Bergen Jazzforum presenterer Scheen Jazzorkester & Ambrose Akinmusire på USF Verftet torsdag 11. november!

Det er få trompetister i verden som har markert seg så kraftig de siste 15 årene som Ambrose Akinmusire. Han søker hele tiden etter det nyskapende hvor han mesterlig fletter inn elementer fra andre sjangere. Hans uortodokse tilnærming til lyd og komposisjon har resultert i konserter og festivalopptredener verden over, kritikerroste sådan. Ambrose Akinmusire, født og oppvokst i Oakland California, ble oppdaget av saksofonisten Steve Coleman mens han spilte i Berkeley High School Jazz Ensemble.

Akinmusire ble invitert til å bli med i Colemans Five Elements, og reiste på Europa turné da han bare var en 19 år gammel student ved Manhattan School of Music. Etter at han kom tilbake til vestkysten for å studere til mastergrad ved University of Southern California, fortsatte Akinmusire på Thelonious Monk Institute of Jazz i Los Angeles, hvor han studerte hos Herbie Hancock, Wayne Shorter og Terence Blanchard. I 2007 vant Akinmusire den prestisjetunge Thelonious Monk International Jazz Competition.

Scheen Jazzorkester har de siste årene etablert seg som Sørnorsk Jazzsenters store regionale ensemble, og har høstet strålende kritikker i inn og utland for sine utgivelser. Denne våren premierte de også bestillingsverket «Logical Fallacies» av Jon Øystein Rosland på NRK2, og platen kommer ut på Jazzland Records til høsten. Orkesteret gleder seg stort til dette samarbeidet med en av de store stjernene på jazzscenen, og med seg på prosjektet har de også fått med den strålende norske vokalisten Live Maria Roggen. Hun kom inn på den norske musikkscenen med duoen «Tu’ba» i 1994. Hun har gjennom årene etablert seg som en musikantisk og improviserende vokalist, gjennom et utforskende arbeid med ulike typer uttrykk og ensembler, blant andrejazzkvartetten Come Shine, det eksperimentelle vokalensemblet Trondheim Voices og en rekke små og store samarbeidsprosjekter. Fra tid til annen har Roggen også stått fram somsoloartist og komponist/tekstforfatter, blant annet med utgivelsen «Circuit Songs» og bestillingsverket/albumet «Apok

aluptein». Hun har i tillegg mottatt to Spellemannpriser, Radka Toneffs Minnepris og Buddyprisen.
Til dette prosjektet har fire av orkesterets medlemmer (Magne Rutle, Jon Øystein Rosland, Rune Klakegg og Thomas Johansson) tatt på seg oppgaven med å arrangere og komponere, og vi vil i tillegg få servert musikk av Akinmusire og Roggen, i tillegg til originalkomposisjoner fra de fire nevnte komponistene. Konsertene skal også tas opp med plan om en live-plate i 2022. Alt er altså klart for en helaften med et stjernelag av musikere!

Bli medlem og støtt Bergen Jazzforum: https://bergenjazzforum.no/medlemskap/