Laster Arrangementer

Rymden

DAN BERGLUND bass MAGNUS ÖSTRÖM trommer BUGGE WESSELTOFT piano, synth

Supertrioen Rymden med Bugge Wesseltoft har blitt et internasjonalt navn med over 30.000 solgte album og 70 konserter internasjonalt i 2019. Trioen bygger på arven etter Bugge Wesseltoft sitt «New Conception of Jazz» i møte med Magnus Öström og Dan Berglund fra Esbjørn Svensson Trio.
I mars 2020 ga trioen ut sitt andre album «Space Sailors» med påfølgende releaseturné. Til høsten blir det nye konserter i Norge, og endelig får vi igjen oppleve denne supertrioen på scenen der det hele startet under Nattjazz 2017, nemlig Sardinen på USF Verftet.

Den prisvinnende norske pianisten Bugge Wesseltoft hadde lenge ønsket å spille i en pianotrio. Som en viktig forkjemper for «Europeisk jazz som egen kunstform» (sitat Wesseltoft) var han på leting etter noe som lignet hans egne følelser for, og hans egen tilnærming til det musikalske.
Det var grunnen til at han inviterte to venner og innovative krefter innen europeisk jazz til samarbeid: Magnus Öström and Dan Berglund. De tre skrev parallell musikkhistorie helt tilbake til midten av 90-tallet, Magnus og Dan med «Esbjørn Svensson Trio» og Bugge med «New Conception Of Jazz».

Begge prosjekter turnerte verden rundt, og definerte et, i internasjonal sammenheng, nytt og friskt lydbilde– med stor åpenhet for eksperimentering og innovativ tenkning. Resultatet ble en internasjonal musikalsk bevegelse som inspirerte og inspirerer kommende generasjoner.

Rymdens musikk er basert på tre elementer: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer, og virtuost jazzspill av høyeste klasse. I denne nye bandkonstellasjonen kan man tydelig høre inspirasjon fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og til og med rockemusikk.
«Det blei ei magisk stund av dei sjeldne. Ein ny, nydeleg pianotrio er født og dei som likar slikt, kan berre gleda seg til kva som ventar når desse får skrudd seg i hop og verkeleg får materialet under huda.» – Bergens Tidende om Nattjazz-premieren.

Billettpris: 380,- // Medlem: 280,-

Dørene åpner 20:00, konsertstart 21:00