Laster Arrangementer

Rødt Forum: Mimir Kristijánsson om trygd

Hva kan gjøres for å endre de trygdedes status og situasjon?Hør Mimir Kristijánsson sin mening, på USF Verftet 27. oktober.

Høsten var preget av den store NAV-skandalen, der 78 personer antas uskyldig dømt for trygdesvindel. Samtidig har koronakrisen og økt arbeidsledighet minnet oss om hvordan vi alle er sårbare, og om viktigheten av gode velferdsordninger.

Kan vi nå omsider få løftet trygdedes status i samfunnet? Trygdespørsmålet har vært sentralt i norsk politikk, men det snakkes sjelden om viktigheten av en rettferdig trygdeordning: En som ivaretar både de som er arbeidsledige, og de som er for syke til å jobbe. I samfunnet mistenkeliggjøres ofte trygdede, og omtales som late og unnvikende med «vondt i viljen».

Høyreregjeringen gir inntrykk av at velferdsordningene er for generøse, og at hvis de bare kutter nok i disse, kan en så å si sulte folk ut i arbeid. Behandlingen av de trygdede står i sterk kontrast til behandlingen av de rike. Der er det skatteletter og andre «gulrøtter» som skal stimulere til økt innsats.

Hør Mimir Kristjánsson, Rødt-politiker, journalist og forfatter av Mamma er trygda. Hva kan gjøres for å endre de trygdedes status og situasjon.

NB! BEGRENSET ANTALL PLASSER! Alle må ha billett – hent gratis billett her:
https://roedtbergen.hoopla.no/sales/1114442641

Foto: Ihne Pedersen / Rødt